Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı14:39 Akaryakıtın sızdığı Sapanca Gölü’nden sevindiren detaylar: "Su içilebilir"14:37 Belekoma Tayfa ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı14:35 Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi14:34 Beyaza bürünen "Nemrut’un Develeri" görsel şölen oluşturdu14:32 Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”14:31 Malatya’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı14:31 Muğla seçim güvenliği toplantısı yapıldı14:31 Carlos Vinicius: "Kurduğumuz aile ortamı ile şampiyon olacağımıza inanıyoru...14:30 Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı14:30 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de Spor AŞ’nin 2’nci bahar dönemi spor okulları k...14:30 Sultangazi’de Ramazan, Aile ve Çocuk söyleşisi ilgi gördü
Sami Er
Kültür 23 Ekim 2014 - 09:33 Yorum: 0

Bursa'da kültür sanat

BDT, "Kanlı Nigar" oyununun prömiyerini yapacak ve "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununu tiyatroseverlere sunacak

Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar" oyununun prömiyerini yapacak ve "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununu sahneleyecek.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 kişinin rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlar. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kurar ve onları zor durumlara sokarak eğlenir. "Kadını fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle ön plana çıkarılır.

Oyunun prömiyeri, 28 Ekim Salı günü saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Oyun, 29 Ekim Çarşamba günü ise 20.00'de tiyatroseverlere sunulacak.

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.

Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar dahil 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü?" sorusuna yanıt aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde, bugün ve yarın saat 20.00'de, 25 Ekim Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde izleyicilerin beğenisine sunulacak. 

- 19'uncu Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği Türkiye Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen "19'uncu Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali", Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Danimarka'dan gelen tiyatro topluluğu, bugün saat 11.00'de çocuk ve gençlerle buluşacak.

Yunanistan'dan katılan topluluk da bugün ve yarın saat 16.00'da aynı kültür merkezinde çocuklara atölye çalışması yapacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber