Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Aralık 2014 - 08:43 Yorum: 0

Bursa'da kültür sanat

BDT, "Kanlı Nigar", "Kozalar" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak

Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar", "Kozalar" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 27 Aralık'ta ise 15.00 ve 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Adalet Ağaoğlu'nun yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği "Kozalar"ın dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Rahmi Özan yapıyor.

Serap Uluyol Karanfilci, Belgin Bilgin ve Yasemin Şener'in rol aldığı oyunda, aylak, sorumsuz ama gösterişe düşkün üç orta sınıf kadının, 1970'li yıllarda toplumun üzerine çöken anarşi ve baskıdan habersiz, kendi dünyalarında, bastırılmış istekleri, para ve mal tutkularıyla bencilce sürdürdüğü amaçsız yaşamları sergileniyor. Sahip olduklarını ellerinden kaçırmamak için çırpınan bu kadınlar, kendilerini adeta bir koza içine hapsediyor.

Oyun, bugün, yarın ve 27 Aralık'ta saat 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" oyununun yönetmenliğini ise Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor. 

Bir sirk hikayesi olan oyun, bir fil yavrusunun özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 28 ve 30 Aralık'ta 14.00'te minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise "Gulyabani" oyununu sahneye koyacak. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstleniyor. Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi isimlerin sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 27 Aralık Cumartesi günü ise 14.00'te sahneye konulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber