Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Mart 2015 - 08:58 Yorum: 0

Bursa'da kültür sanat

"DT Bursa 2'nci Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" oyunuyla tamamlanacak

Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Devlet Tiyatroları (DT) tarafından düzenlenen "Bursa 2'nci Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" oyunuyla sona erecek.

Balkan ülkelerinin tiyatrolarını Bursa'da konuk eden ve 7 Mart'ta başlayan festival, yarın tamamlanacak.

Festivalin son oyununu sahneleyecek olan Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu, William Shakespeare'nin yazdığı, Aleksandar Popovski'nin yönettiği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

Gerçeklerle rüyaların birbirinden ayrılarak oyuncuya aktarılması ele alınan ve 17 kişinin rol aldığı oyun, bugün ve yarın Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde saat 20.00'de gösterime sunulacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu ayrıca "Hastalık Hastası" oyununu sahneleyecek.

Fransız komedi yazarı Jean Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı, Lütfi Ay'ın Türkçeye çevirdiği ve yönetmenliğini Malkom Keith Kay'ın üstlendiği "Hastalık Hastası"nın dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Bora Özkula, Halil Balkanlar, Sitare Tuna ve Nazlı Ceren Argon'un da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, "hipokondriya" yani hasta olduğuna inanma rahatsızlığı bulunan Argan'ın, başkasını seven kızını kendisi için bir doktorla evlendirmeye çalışması ele alınıyor. Hızlı bir aksiyon içinde canlı müzik ve danslarla yorumlanan oyunda, seyircinin güldürülerek düşündürülmesi amaçlanıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 31 Mart ve 1 Nisan'da saat 20.00'de başlayacak.

- Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyununu izleyiciyle buluşturacak.

Orhan Asena'nın yazdığı oyunun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan, dekor tasarımını Sertel Çetinel, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziklerini ise Fatih Veli Ölmez üstleniyor.

Oyunda, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylar ele alınıyor. Tahtın kendi çocukları olan Şehzade Bayezid ile Şehzade Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve daha Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremez. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşır. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalmıştır.

Bu oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber