Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 02 Nisan 2015 - 09:48 Yorum: 0

Bursa'da kültür sanat

BDT, "Hastalık Hastası", "Kanlı Nigar ve "Sihirli Kapı" adlı oyunları sahneye koyacak

Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Hastalık Hastası", "Kanlı Nigar ve "Sihirli Kapı" adlı oyunları izleyiciyle buluşturacak.

Fransız komedi yazarı Jean Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı, Lütfi Ay'ın Türkçeye çevirdiği ve yönetmenliğini Malkom Keith Kay'ın üstlendiği "Hastalık Hastası"nın dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Bora Özkula, Halil Balkanlar, Sitare Tuna ve Nazlı Ceren Argon'un da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, "hipokondriya" yani hasta olduğuna inanma rahatsızlığı bulunan Argan'ın, başkasını seven kızını kendisi için bir doktorla evlendirmeye çalışması ele alınıyor. Hızlı bir aksiyon içinde canlı müzik ve danslarla yorumlanan oyunda, seyircinin güldürülerek düşündürülmesi amaçlanıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'den, 4 Nisan'da ise 15.00 ve 20.00'den itibaren tiyatroseverlere sunulacak.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman üstleniyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 7 ve 8 Nisan'da saat 20.00'den itibaren sahnelenecek.

Taner Turan yazdığı ve yönettiği "Sihirli Kapı"nın dekor tasarımı Özlem Karabay, ışık tasarımı Rahmi Özan ve müzikleri Oktay Köseoğlu'na ait.

Ayşe Dinç Vardar, Emre Işık, Cenk Turan ve Sıdıka Derya Gümral dahil 20 oyuncunun rol aldığı oyun, hayali bir ülke olan ormanlar ülkesinden Bay Bilgin adında bir mucidin, icat ettiği bir kapıyla günümüze yolculuğuyla başlıyor. Bay Bilgin, "Sihirli Kapı" sayesinde zaman içinde istediği yere seyahat ediyor. Fantastik bir görselliği, şarkıları ve dans sahneleriyle çarpıcı, dikkat çekici bir anlatıma sahip oyunda, geleceğin teminatı olan o küçük çocuklara tarihi çınar ağacıyla doğanın, ağaçların ve sevginin ne kadar değerli olduğunun öğretilmesi hedefleniyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 5 Nisan'da saat 14.00'ten itibaren minik izleyicilerle buluşturulacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosunun sahnelediği, Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyununun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan, dekor tasarımını Sertel Çetinel, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziklerini ise Fatih Veli Ölmez gerçekleştiriyor.

Oyunda, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylar ele alınıyor. Tahtın kendi çocukları olan Şehzade Bayezid ile Şehzade Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve daha Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde, bugün ve yarın saat 20.00'de, 4 Nisan'da ise 14.00'te sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber