Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Bursa'da nevruz kutlaması

Bursa'da nevruz, çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bursa'da nevruz kutlaması

BURSA (AA) - Bursa'da nevruz, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Nevruz dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Gökdere Meydanı'nında etkinlik düzenlendi. 

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu seneki nevruzun halkların baharının müjdeleyicisi olduğunu ve şimdiye kadar yapılan bütün nevruzların içerisinde en anlamlısı olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da okunan Abdullah Öcalan'ın nevruz mektubuna da değinen Zozani, mesajın kendileri için emir olduğunu söyledi.

Barışı sağlamak ve bu topraklarda demokrasiyi, insanların alın terini egemen kılmak için çalışacaklarını belirten Zozani, şöyle konuştu:

"Öcalan yeni bir Türkiye'nin yol haritasını tüm insanların önüne koydu ve bu yol haritası bizleri barışa ve demokrasiye taşıyacaktır. Bizler barışta, demokraside de ısrarcıyız ve samimiyiz. Biz sorunlarımızın çözümü için geçmişle hesaplaşmayı değil, geçmişle yüzleşmeyi ve helalleşmeyi esas alıyoruz. Dünkü mesajın ana temalarından birisi de buydu."

HDP'ye başvuruda bulunan 8 milletvekili aday adayının da tanıtıldığı etkinlikte, katılımcılar düzenlenen konserde halay çekti. Nevruz ateşini ise Zozani yaktı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber