Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2014 - 12:48 Yorum: 0

Bursa'da pedallar "temiz bir dünya" için döndü

BURSA (AA) - Bursa merkez Nilüfer İlçe Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Tophane Rotary Kulübü Tarafından, "Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinlikleri kapsamında bu yıl 6. düzenlenen bisiklet...

Bursa'da pedallar 'temiz bir dünya' için döndü

BURSA (AA) - Bursa merkez Nilüfer İlçe Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Tophane Rotary Kulübü Tarafından, "Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinlikleri kapsamında bu yıl 6. düzenlenen bisiklet turu, Tophane Saltanat Kapısı ile Mudanya Mütareke Binası arasında yapıldı. 

Bisiklet turunun startını Tophane Saltanat Kapı önünden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi.

Bozbey, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin bisikletin günlük yaşamda kullanılmasını sağlayacak ortamı sağlamak zorunda olduğunu söyledi. 

Bisikletin çevre duyarlılığı açısından önemli bir ulaşım aracı olduğunu ifade eden Bozbey, "Bugün 'Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü' ve bugünde çevreye destek vermek insanlık adına hepimizin borcu. Çünkü çocuklarımızın, torunlarımızın mirasını şu anda tüketmekteyiz. Nilüfer'de 100 kilometreyi aşkın bisiklet yoluna sahibiz ve bunun da yetmediğini düşünüyoruz" dedi.

Tophane'den başlayan bisiklet turunda katılımcılar, trafiğe kontrollü olarak kapatılan Atatürk Caddesi ve İzmir Yolu güzergahını takip ederek Mudanya'ya ulaştı. Bisiklet turu, Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber