Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Bursa'da tabakhane bölgesi rehabilite ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır dönüştürülemeyen tabakhaneler bölgesinin rehabilite edilmesine yönelik çalışmaları başlattı

Bursa'da tabakhane bölgesi rehabilite ediliyor

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır dönüştürülemeyen tabakhaneler bölgesinin rehabilite edilmesine yönelik çalışmaları başlattı. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 180 bin metrekarelik alanın, 36 bin metrekaresinin Büyükşehir uhdesine geçtiğini belirtti.

Sıcaksu olarak anılan bölgeye birkaç gün içerisinde ofis açacaklarını ve temizlik ile çevre düzenleme çalışmalarının başlayacağı bilgisini veren Başkan Altepe, "Tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmalarının tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini olumlu yönde etkileyecek. 36 bin metrekarenin kamulaştırma işlemi tamam.'' dedi.

Tabakhaneler olarak anılan bölgede 135 işletme sahibiyle daha önce çalışma yapıldığını fakat işletme sahipleriyle yüklenici firma arasında aşılamayan sorunlar nedeniyle olaya Büyükşehir Belediyesi'nin dahil olduğunu kaydeden Başkan Altepe, şöyle konuştu: 

"180 bin metrekare alanın 36 bin metrekaresini kendi uhdemize aldık. 36 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresini kişilerle birebir anlaşarak kamulaştırma yoluyla, geriye kalan alanı da hak sahiplerini projeye dahil ederek yaptık. Tüm bu çalışmalar için 17 milyon TL para ödedik. Vatandaşlarımızın yüzde 42’si, yani 139 kişi imzayı atmış oldu. Dönüşüm, çevre mahalleleri etkileyecek. Tabakhaneler bölgesini tümüyle dönüştürmek ve Bursa'ya yakışan bir alan açmak için kamulaştırma çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz. Tabakhanelerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını bir an önce tamamlamak ve bölgenin kente değer katan bir sıcaksu merkezi olmasını istiyoruz. Projemiz tamamlandığında, sadece içinde bulunduğu mahalleleri değil Ankara ve İzmir yollarıyla yakın çevre yolunu, tüm bölgeyi etkileyecek güzel bir dönüşüm projesi. Burada kurulacak termal tesisler, çevre mahalleri büyük ölçüde etkileyecek. İnşallah birkaç gün içinde çalışmaları başlatacağız. Burada açacağımız ofisle birlikte bölgeyi kontrol altına almış olacağız. Bugünden itibaren temizlik ve çevre düzenleme faaliyetleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber