Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 26 Ekim 2016 - 11:44 Yorum: 0

Bursa’da toplum sağlığı merkezlerine 67 hekim

Bursa'daki toplum sağlığı merkezleri ile devlet hastanelerine 67 pratisyen hekim tayin edildi.

Bursa’da toplum sağlığı merkezlerine 67 hekim

Bursa'daki toplum sağlığı merkezleri ile devlet hastanelerine 67 pratisyen hekim tayin edildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, sağlık hizmetlerinin aksamaması için personel tayinleri konusunda hassas davrandıklarını, Bursa'ya 67 pratisyen hekim atandığını açıkladı. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü çerçevesinde çekilen kuralar neticesinde İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi'ne 15, Orhangazi ve Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi'ne 8'er, Mustafakemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi'ne ise 6 pratisyen hekim atandığını bildiren Milletvekili Hüseyin Şahin, ayrıca Nilüfer ve Mudanya'da 5'er, Orhaneli ve Kestel'de 3'er, İznik ve Yenişehir'de 2'şer sağlık hekiminin görevlendirildiğini kaydetti.

Kura çekimiyle Yıldırım ve Osmangazi Toplum Sağlığı merkezlerine 1'er, Büyükorhan Devlet Hastanesi'ne 4, Harmancık Devlet Hastanesi'ne 3 ve Orhaneli Devlet Hastanesi'ne ise 1 hekim tayin edildiğini kaydeden Hüseyin Şahin, toplum sağlığı merkezlerinin koruyucu sağlık hizmetleri veren kurumlar olarak tedavi edici sağlık kurumlarının yükünü önemli ölçüde azalttığını hatırlattı.

Milletvekili Hüseyin Şahin, "Bu merkezlerimiz, sağlıkla ilgili risk ve meseleleri belirleyerek planlama yapan kurumlardır. Toplum sağlığı merkezleri, ayrıca koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini yürütüp bölgesindeki sağlık kuruluşları ile koordinasyonu sağlamakla görevlidir. Siyasi iktidar olarak, üstlendiğimiz görev sorumluluklarımız gereği son derece önemli olan bu merkezlerimizin sağlık hizmetlerini eksiksiz yerine getirmesi için personel tayinleri konusunda gerekeni yapıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber