Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 09 Ekim 2016 - 13:18 Yorum: 0

Bursa’da uyuşturucu patlaması

Bursa'da sentetik uyuşturucu felaketi katlanarak büyüyor. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde, dün gece 25 uyuşturucu vakası ihbarı yapıldı.

Bursa’da uyuşturucu patlaması

Bursa'da sentetik uyuşturucu felaketi katlanarak büyüyor. Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde, dün gece 25 uyuşturucu vakası ihbarı yapıldı.

Bursa'da Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde plansız yapılaşmanın olduğu mahalleler ağırlıklı olmak üzere dün gece 25 uyuşturucu vakası ihbarı yapıldı. Büyük kısmında 112 ekiplerinin polisten de yardım istediği olaylarda şahısların başta gürültülü hareketlerden sonra hareketsiz yerde yatmaları dikkat çekti. Özellikle şehrin doğu kesimindeki Şirinevler, Hacıvat, Erikli gibi mahalleleri ile Demiryolu altı diye tabir edilen Küçük Balıklı, Hipodram, Veysel Karani gibi mahallelerinden ciddi uyuşturucu ihbarları geldi. Şehrin bütün kesimlerinde özellikle gençler arasında ciddi şekilde yaygınlaşmaya başlayan sentetik uyuşturucunun şehirde yoğun olarak devam etmesi dikkat çekiyor. Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlar, Kaçakçılık ve Narkotik birimlerinin son aylarda terör örgütleri ile alakalı çalışmalarının yoğunlaşmasından dolayı Narkotik operasyonlarına yeterli zaman ayrılamıyor. Şehirde çok sayıda küçük miktarda sentetik uyuşturucu satan kişinin bulunması dikkat çekiyor. Bir gecede 112 ekiplerine 25'den fazla uyuşturucu vakası ihbarı gelmesi de kullanım yaygınlığı konusunda sosyologlara ürkütücü bir tabloyu ortaya koyuyor. Uyuşturucu kullanıcıları, esrarkeşleri artık sigara kullanıcısı gibi görüyorlar.

Sentetik uyuşturucunun ucuz olması, kolaylıkla temin edilmesi, bağımlılığının daha ağır olması sebebiyle yaygınlaştığı ifade ediliyor. Bu arada madde bağımlılığı merkezi de kullanıcıların kendileri irade göstermedikleri için başarılı olamıyor. Aileler ise en büyük ızdırabı yaşıyorlar. Kendi çocuklarının böyle bir olguya bulaşmalarını kabullenmekte zorlanan aileler, bataklığa giren evlatlarına nasıl davranacaklarını bilemiyorlar. Bir gecede 25 vakaya ambulans gönderen devletin Bursa gibi yoğun göç alan metropollerde uyuşturucu ile mücadele için ortak program geliştirmesi gerekiyor. Uyuşturucu ile alakalı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün orta okul ve liselerde Yeşilay ve GATEM gibi sivil inisiyatif ile daha fazla çalışması gerekiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber