Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Bursa'daki telefonla dolandırıcılık

Mağdur A.E: "Allah böyle bir durumu düşmanım bile olsa kimseye göstermesin. Herkes dikkat etsin"

Bursa'daki telefonla dolandırıcılık

BURSA (AA) - Bursa'da, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişinin söylediği yere 9 bin lirasını bırakan A.E. (47), "Allah böyle bir durumu düşmanım bile olsa kimseye göstermesin. Herkes dikkat etsin" dedi.

A.E, gazetecilere yaptığı açıklamada, ev telefonundan arayan kişinin, kendisini polis olarak tanıttığını, bu sırada telsiz seslerinin de geldiğini söyledi.

Şüphelinin, ev telefonunun dinlendiğini, adına telefon görüşmesi yapıldığını, bir bankada hesap bulunduğunu söylediğini dile getiren A.E, şöyle konuştu:

"Evimdeki altınları birkaç kuyumcuya parça parça bozdurmamı ve bankadaki paramı çekmemi istedi. Ben ev hanımıyım. Evde ev işi yapılır, temizlik yapılır. Ona, 'Telefonu kapatın' dedim. Ben kapattım. Yine arayarak, 'Niye kapatıyorsun' diye ikaz ettiler. En sonunda baş edemedim, 'Misafirim gelecek' dedim. 'Misafiri boşverin, çabuk çıkın' dedi. Beni devamlı aradılar. 'Ev telefonunu da açık bırakın, hazırlanın hemen çıkın' dedi. Telefondaki kişi, eşimi Tahtakale'deki iş yerinden aldıklarını söyleyince paniğe kapıldım. Kuyumcuda bozdurduktan sonra aldığım paraları Bıçakçılar Çarşısı'ndaki bir çöp bidonunun yanına bırakmamı, daha sonra arkama bakmadan gitmemi söyledi. Oraya giderken de 'Geçtiniz çöp bidonunu, geri dönün' dedi, ben de döndüm. Çantama koyduğum içi para dolu poşeti çıkarmamı söyledi. 'Sol elinize poşeti alın, sağ elinize de telefonu alın ve hiç kapatmayın' dedi. Paraları koydum ve buradan ayrıldım."

A.E, bozdurduğu 4 altın bilezik, iki küpe ve bir takı setinin hediye olduğunu dile getirdi.

Dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyaran A.E, "Allah böyle bir durumu düşmanım bile olsa kimseye göstermesin. Herkes dikkat etsin. Benim başıma geldi. Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın" ifadesini kullandı.

Bu arada, A.E'nin bıraktığı 9 bin lirayı aldıktan sonra kaçan ve polis ekiplerince gözaltına alınan zanlı Cumali K, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği adliyede, mahkemece tutuklandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber