Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 19:08 Yorum: 0

Bursa'dan kısa kısa

BURSA (AA) - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 5-7 yaş arasındaki çocukları da bilimle buluşturdu.BTM'de birçok bilimsel konuyu eğlenceli ve anlaşılması kolay yöntemlerle sunan atölye...

Bursa'dan kısa kısa

BURSA (AA) - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 5-7 yaş arasındaki çocukları da bilimle buluşturdu.

BTM'de birçok bilimsel konuyu eğlenceli ve anlaşılması kolay yöntemlerle sunan atölye çalışmaları, çocuklar kadar etkinliği takip eden ebeveynler tarafından da büyük ilgi gördü.

Mart ayı itibariyle düzenlenen 'Renklerin Sihirli Dünyası' ile ilgili ilk atölye etkinliğe katılan minik mucitler, renklerin nasıl meydana geldiğini, onları nasıl görebildiğimizi öğrendi.

Renklerin sihirli dünyasında kromatoloji bilimini keşfedip deneyler yaparak bilim insanı olma yönündeki ilk adımlarını BTM'de attı.

Minik mucitlerin etkinlikleri her ayın son hafta sonu düzenlenmeye devam edecek. Vatandaşlar, gelecek dönem minik mucitler programına www.bursabtm.org adresinden ulaşabilir.

-Gölge oyununa BUSMEK desteği

BUSMEK, gölge oyununun merkezi ve Karagöz-Hacivat efsanesinin doğduğu kent Bursa'da 600 yıllık geçmişe sahip sanatı bugüne taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi’nde verilen kursların yanı sıra İncirli Kültür Merkezi ve Hanımlar Lokali'nde haftanın bir günü sahnelenen gölge oyunuyla eşsiz sanat, güzellikleriyle yaşatılıyor.

Karagöz Müzesi sanatçıları Osman Ezgi ve Ercan Aksakal, NOSAB İlkokulu’nda tarihin önemli kahramanlarının eğlenceli bir hikayesini sahneledi. 'Karagöz'ün Salıncak Oyunu' adlı gösteriyi anaokulu sınıfıyla buluşturan gösteri, miniklere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Gösteri sonunda sanatçılara teşekkür ederek çiçek veren NOSAB İlkokul Müdürü Halil Belçim, gölge oyunu sanatçılarının gün geçtikçe azaldığına dikkati çekti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber