Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Aralık 2014 - 13:08 Yorum: 0

Bursalı Çerkezlerden "Çerkez Ethem Komisyonu"na destek

Bursa Çerkez Kültür Derneği Başkanı Turgut: "(Kafkas Diasporası Yılın En İyileri Ödül Töreni) Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, konuyla alakalı TBMM'de araştırma komisyonu kurulabileceği hakkında bir konuşma yaptı. Biz de bunun takipçisi olacağımızı, eli

Bursalı Çerkezlerden 'Çerkez Ethem Komisyonu'na destek

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Bursa Çerkez Kültür Derneği Başkanı Levent Turgut, kentte 8 Kasım'da bir törende Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamasının ardından TBMM'de Çerkez Ethem ile ilgili kurulması beklenen komisyonu desteklediklerini belirterek, onu Ankara'da makamında kalpaklarıyla ziyaret edip istenildiği takdirde komisyonda görev alabileceklerini söyledi.

Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 1965 yılında kurulduğunu ve o yıldan bu yana Çerkezlerin katkılarıyla bugüne geldiğini anlattı.

Kuruluşun ardından yaklaşık 50 yılda birçok etkinlik ve organizasyona imza attıklarını dile getiren Turgut, "Adıgabze" dil kursu, "Blane" dans eğitimi, akordeon ile mızıka eğitimleri verdiklerini ifade etti.

Dernek olarak "kafkasdiasporası.com" internet sitesiyle kentte "Kafkas Diasporası Yılın En İyileri Ödül Töreni"nin 8'incisini 8 Kasım'da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Turgut, muhteşem bir gece geçirdiklerini, Arınç'ın da bu etkinliğe katılarak kendilerini onurlandırdığını kaydetti.

Gecede, bekledikleri her türlü konuşmanın yapıldığını vurgulayan Turgut, Arınç'ın, "Çerkez Ethem ve Çerkez Reşit Bey ile ilgili 'vatan hainliği' konusu acı bir tartışmadır. Türkiye'de hiçbir vatansever, resmi ideolojiye kendini kaptırmış üç beş kişinin dışında Çerkez Ethem'e 'hain' diyemez" sözünü hatırlattı.

- "Şu anda herkes, çıkacak sonucu bekliyor"

Arınç'ın yeniden gündeme getirdiği konunun yıllardır Çerkezler arasında konuşulduğuna dikkati çeken Turgut, şöyle konuştu:

"Çerkez Ethem'in hainliği konusu hatta tüm tarihçilerin de tartıştığı bir konuydu. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, konuyla alakalı TBMM'de araştırma komisyonu kurulabileceği hakkında bir konuşma yaptı. Biz de bunun takipçisi olacağımızı, elimizden gelen her türlü yardımı yapacağımızı söyledik. En kısa sürede kalpaklarımızı giyip TBMM'ye giderek, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ı ziyaret edeceğiz." 

Turgut, Arınç'ın Çerkez Ethem ile ilgili konuşmasından onurlandıklarını aktardı.

Söz konusu ifadelerin Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırdığına işaret eden Turgut, "Çerkez Ethem meselesi, sadece Çerkez milletini değil tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir konuydu. Açıklamalar son derece olumlu karşılandı. Şu anda herkes, çıkacak sonucu bekliyor. İstenildiği takdirde, kurulacak komisyonda yer alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ödül törenine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün, TBMM'de araştırma komisyonu kurulması için gerekli girişimleri yapacağını söylediğini de değinen Turgut, gelecek yıl derneğin kuruluşunun 50'nci yıl dönümünde çok güzel etkinliklere imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber