Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Türkiye 19 Temmuz 2019 - 13:03 Yorum: 0

Bursalı fotoğrafçının ‘Srebrenitsa’ sergisine rekor ziyaretçi

Bursa Uludağ Üniversitesi personeli ve fotoğraf sanatçısı Hakan Aydın tarafından Bursa Göç Tarihi Müzesi ve Şehreküstü Meydanı'nda açılan "İnsanlığın...

Bursalı fotoğrafçının ‘Srebrenitsa’ sergisine rekor ziyaretçi

Bursa Uludağ Üniversitesi personeli ve fotoğraf sanatçısı Hakan Aydın tarafından Bursa Göç Tarihi Müzesi ve Şehreküstü Meydanı'nda açılan "İnsanlığın Vicdanında Srebrenitsa" isimli sergiyi 10 bini aşkın kişi izledi.

Bursalı fotoğraf sanatçısı Hakan Aydın, 2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirdiği Srebrenitsa ziyaretinde çektiği fotoğrafları Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde sergiliyor. 11 Temmuz'da açılışı gerçekleştirilen sergilere Bursalılar ilgi gösterdi. Henüz bir haftayı geride bırakan sergiyi binlerce kişi ziyaret etti. Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde eylül sonuna kadar açık olacak ücretsiz sergiye katılımın aynı yoğunlukla devam etmesi bekleniyor.

2017 yılında Nezuk'tan Srebrenitsa'ya, yani tersine göçü temsil edecek şekilde yürünen anma yürüyüşlerine katılan Bursalı fotoğrafçı, üç gün süren zorlu yolculuğu kendi objektifinden fotoğrafladı. Yol boyunca gözüne takılan çok sayıda dramı belgeleyen Hakan Aydın, "Benim için hayatım boyunca unutamayacağım bir yolculuk oldu. Yolda acı-tatlı çok sayıda farklı kare ile karşılaştım. Yakınlarını bu soykırımda kaybeden insanların yüzündeki ifadelere odaklanarak yüzlerce fotoğraf çektim. Yaşanan zulmün unutulmaması adına Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile bir sergi açmaya karar verdik. İki yıldır aynı tarihlerde sergimizi Bursa'da açıyoruz. Bu yıl ciddi bir ilgi oldu. Sergimizi 10 bini aşkın insan ziyaret etti. Eylül sonuna kadar bu sayının katlanarak artacağını ve bir rekorun kırılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Hakan Aydın, sergiye Türklerin yanı sıra turistlerin de önemli bir ilgi gösterdiğini söyledi. Bursa'yı ziyarete gelen dünyanın farklı ülkelerinden insanların tüm fotoğrafları tek tek incelediğini vurgulayan Aydın, Bosna-Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın de sergi açılış töreninde kendilerini yalnız bırakmadığını açıkladı.

Bursalı fotoğrafçının ‘Srebrenitsa’ sergisine rekor ziyaretçi

Bursalı fotoğrafçının ‘Srebrenitsa’ sergisine rekor ziyaretçi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber