Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Şubat 2018 - 11:18 Yorum: 0

Bursalı gıdacılar Dubai’de

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, "Küresel Fuar Acentesi" projesiyle dünyanın en önemli fuar organizasyonlarında yer almayı sürdürüyor.

Bursalı gıdacılar Dubai’de

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, "Küresel Fuar Acentesi" projesiyle dünyanın en önemli fuar organizasyonlarında yer almayı sürdürüyor.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren 50'ye yakın iş adamı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen Gulfood Fuarını inceledi. Gıda ve İnovasyon" temasıyla kapılarını açan fuarda, 120 ülkeden 5 bine yakın katılımcı ürünlerini sergiliyor. Toplam 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuara katılan firmalar arasında 160 Türk firması da yer alıyor.

Fuar ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO üyelerinin Küresel Fuar Acentesi sayesinde sektördeki gelişmeleri ve yeni ürünleri yerinde inceleme fırsatı yakaladığını söyledi. Gulfood'un gıda sektörünün önde gelen aktörlerini buluşturan bir fuar olduğunu kaydeden Aytuğ Onur, Bursalı firmaların da ürünlerinin tanıtımı açısından fuarda yer almalarının önemli olduğuna dikkat çekti. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Asya, Avrupa ve Amerika'dan çok sayıda firmanın fuarda yer aldığını belirten Onur, "Yeni ihraç pazarlarına erişebilmek adına fuarlar kilit rol oynuyor. Burada yapılan stant ziyaretleri ve gerçekleştirilen iş görüşmelerinin de firmalarımızın ihracatına olumlu yansıyacağına inanıyorum" dedi.

Gulfood Fuarı Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan da Bursalı firmaların son dönemde uluslararası alanda önemli bir tecrübe kazandığını söyledi. BTSO öncülüğünde ihracatın artırılmasına yönelik yürütülen yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle firmaların ihracat kapasitelerinin arttığını vurgulayan Sayılgan, "Son 4 yıllık süreçte Bursalı firmalar 130'dan fazla iş gezisiyle dünyanın en önemli fuarlarına katıldı. Gulfood da on binlerce ürünün sergilendiği, gıda sektöründeki en büyük fuarlardan biri. Sektördeki rakiplerimizi tanımak ve yenilikçi ürünleri keşfetmek adına Gulfood en uygun platformlar arasında yer alıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber