Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:24 Yorum: 0

Bursa’nın Potansiyeli İtalya’yı Cezbetti

Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Luigi Mattiolo, katma değeri yüksek ürünlerde İtalya'nın birikimini Bursa'ya...

Bursa’nın Potansiyeli İtalya’yı Cezbetti

Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden İtalya'nın Türkiye Büyükelçisi Luigi Mattiolo, katma değeri yüksek ürünlerde İtalya'nın birikimini Bursa'ya aktarmak için hazır olduklarını söyledi.

Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, İtalyan yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. İtalya'nın Bursa Fahri Konsolosu Dr. Oya İzmirli ile Ekonomi ve Ticaret Müsteşar Yardımcısı Dr. Filipo Manara'nın da yer aldığı görüşmede Bursa'nın ekonomik potansiyeli hakkında konuklarına bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, kentin son dönemde özellikle havacılık ve raylı sistemler alanında attığı adımlarla adından sıkça söz ettirdiğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Bursalı sanayiciler tarafından gerçekleştirilen bu tür nitelikli yatırımların iş adamlarına ayrı bir vizyon kazandırdığını belirten Karlık, bu dönemde yapılan yatırımların ileride yaygınlaşarak büyük bir endüstriye dönüşmesini beklediklerini ifade etti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ise, bazı sektörler baz alındığında İtalya'nın üretim anlamında Türkiye'den ileride olduğunu savundu. Bursa'nın sanayi potansiyelini bildiklerini, İtalya'nın bazı konularda Bursa için öncü olabileceğini vurgulayan Mattiolo, "Onun için buradan kamu kurumlarına, Bursalı sanayicilere duyuruda bulunmak istiyorum. Hangi konuda olursa olsun, işbirliği yapmak isteyen varsa bizimle temas kurulsun. Her konuda sorunsuz desteğe hazırız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İtalyan konuklarına birer stadyum maketi hediye etti. Mattiolo da, Karlık'a kravat takdim etti.

Bursa’nın Potansiyeli İtalya’yı Cezbetti

Bursa’nın Potansiyeli İtalya’yı Cezbetti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber