Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Ağustos 2016 - 09:28 Yorum: 0

Bursa’ya yeni dedektör köpek

Ankara'daki eğitimi tamamladıktan sonra Bursa'ya gönderilen bomba arama köpeği Rixo göreve başladı.

Bursa’ya yeni dedektör köpek

Ankara'daki eğitimi tamamladıktan sonra Bursa'ya gönderilen bomba arama köpeği Rixo göreve başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak olan Rixo her türlü patlayıcı maddeye karşı duyarlı.

Türkiye'de yaşanan saldırılar, bomba ve mühimmata duyarlı eğitimli dedektör köpeklere olan ilgiyi arttırdı. Bursa'da Ulucami'nin batı kapısında meydana gelen canlı bomba saldırısının ardından harekete geçen Bursa Emniyeti, Narkotik köpeği Alfa'nın ardından kadrosuna bomba ve mühimmat arama köpeği Rixo'yu dahil etti. Ankara Köpek Eğitim Merkezi'ndeki (KEM) 18 haftalık eğitimini tamamlayan dedektör köpek Rixo, Bursa'da yeni görevine başladı. Bursa Emniyeti, Rixo'yu örgütlü suçlar ve terörizmle mücadele kapsamında şehre sokulmak istenen patlatıcı madde, silah ve mühimmatın yakalanmasına yönelik olarak etkin bir biçimde kullanmayı amaçlıyor

Bursa’ya yeni dedektör köpek

Bursa’ya yeni dedektör köpek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber