Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Eylül 2016 - 10:53 Yorum: 0

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde (BTM) izlenime sunulan "Devr-i Dinozor" sergisinin tanıtımı için Bursa caddelerinde dolaştırılan dinozor maketi görenleri...

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde (BTM) izlenime sunulan "Devr-i Dinozor" sergisinin tanıtımı için Bursa caddelerinde dolaştırılan dinozor maketi görenleri şaşkına çevirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Setbaşı'nda rastladığı "Devr-i Dinozor" sergisinin tanıtımında, Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği dinozor replikası önünde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Bursa Bilim Teknoloji Merkezi (BTM), birbirinden özel etkinliklere ve ilginç sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. "Bilimin Sultanları" ve "Mars'a Yolculuk" gibi dünyaca ünlü gezici sergileri bilim meraklıları ile buluşturan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), bu kez, dünya üzerinde 150 milyon yıl yaşayan dinozorları, TÜBİTAK'ın da desteklediği "Devr-i Dinozor" sergisiyle Bursalılar ile buluşturdu. Temmuz ayından bu yana binlerce bilim meraklısının gezdiği serginin, Bursa caddelerindeki tanıtım turları da büyük ilgi görüyor.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

'Devr-i Dinozor" sergisinin tanıtımı için bir kafes içinde, kentin en işlek caddelerinde dolaştırılan dinozorun gerçeği aratmayan görüntüsü ve hareket kabiliyeti, başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.

Serginin Bursa caddelerindeki tanıtım turuna tesadüfen rastlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de kafes içinde tutulan ve dünyanın en büyük etçil dinozoru olan "Spinosaurus" replikasını yakından inceledi. Vatandaşlarla dinozor replikasının önünde hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'ya özellikli tesisler kazandırıyoruz. Bunlardan biri de Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM). BTM aynı zamanda, şu anda Bursa'nın dünyada ilk 10'a girdiği eserlerden de biri…" dedi.

Başkan Altepe, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BTSO katkılarıyla BTM'deki mevcut yatırıma 3 katı daha yatırım yapıldığını da sözlerine ekleyerek, "BTM'de bir yandan bilimsel çalışmalar ve çocuklara yönelik eğitim ve deneysel etkinlikler yaparken; bir yandan da gezici sergiler düzenliyoruz. Bunlardan biri de "Devr-i Dinozor" sergisi… Binlerce yıl önce yaşayan hayvanlar, iskeletlerinin giydirilmesinden sonraki doğal haliyle burada sergileniyor. Bu serginin tanıtımı için de bir dinozor, Bursa caddelerinde dolaşıyor, halkın ilgisini çekiyor ve halkı BTM'ye davet ediyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, 300'ün üzerinde deney düzeneği ile çocuklara, okullarda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı sağlayan BTM'deki "Devr-i Dinozor" sergisinde 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikalarının yer aldığını ve gezici serginin 534 metrekarelik dev bir alan üzerine kurulduğunu da dile getirdi.

Dinozorların dünyasına eğlenceli keşif

BTM'deki "Devr-i Dinozor" sergisinde, "Büyük Patlama" ve dünyanın oluşumundan bugüne kadar geçen jeolojik zamanlar hakkında genel bilgiler de yer alıyor. Dinozorların ortaya çıkmaları, yayılıp çeşitlenmeleri ve yok oluşları, iklimsel değişimler ve bitki örtüsü konularına ilişkin video gösterimleri de "Devr-i Dinozor Sergisi'ne ayrı bir heyecan katıyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde izlenime sunulan sergi, Pazartesi günleri hariç, her gün 08.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Bursa’yı dinozorlar bastı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber