Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Sağlık 10 Temmuz 2019 - 08:53 Yorum: 0

Burun estetiği olanların psikolojisi de düzeliyor

Burun ameliyatı ve estetiği hakkında bilgiler veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Türkay, "Son dönemde yapılan çalışmalarda burun estetiği...

Burun estetiği olanların psikolojisi de düzeliyor

Burun ameliyatı ve estetiği hakkında bilgiler veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Türkay, "Son dönemde yapılan çalışmalarda burun estetiği yapılan hastalarda depresyon, anksiyete ve obsesyonel davranış bozukluğunda gerileme olduğu bildirilmiştir" dedi.

Birçok insanın nefes almakta bile güçlük çekmesine neden olan burun yapısındaki bozukluklar, çeşitli davranış ve ruhsal bozukluklara neden olabiliyor. VM Medical Park Kocaeli Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Türkay, burun ameliyatı ve burundaki şekil bozukluklarının etkisi hakkında önemli bilgiler aktardı. Birçok insanın burun hastalığı nedeni ile nefes almakta güçlük çektiğini belirten Türkay, burundaki şekil bozukluklarının da insanların yaşamlarını etkileyebildiğini söyledi. Yapılan araştırmalarda başarılı burun estetikleri sonrasında hastaların ruhsal yapılarında da gelişmelerin gözlendiğini kaydeden Türkay, kendisinin de yaptığı gözlemlerde burun estetiği yaptıran insanların mutluluklarının arttığını ifade etti.

Sağlık için rahat nefes almak gerekir!

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir buruna sahip olmak gerektiğini söyleyen Dr. Türkay, "Canlılarda solunum yolunun başlangıcı burundur. Sağlıklı bir nefes için burun fonksiyonlarının tam ve yerinde olması gerekir. Akciğerlerimizi dolduran hava, burnumuzdan geçerken yeterli miktarda süzülmeli, nemlenmeli ve ısınmalıdır. Bunun sağlanması için burun yapımızın düzgün olması gereklidir. Normalde efor gerektiren haller dışında burundan alınan hava vücut için yeterlidir. İnsan efor gerekmediği hallerde burundan yeterince hava alamayıp ağzını açıyorsa, tedavi gerektiren bir burun hastalığına sahiptir denilebilir. Dolayısıyla bunun tedavi edilmesi gerekir. Sağlıklı bir uyku, standart bir yaşam kalitesi, fonksiyonel olarak sağlıklı bir burun yapısını gerektirir" dedi.

'Psikiyatristler de artık bizimle aynı fikirde'

Burnun yüzdeki en belirgin organlardan birisi olduğu için, yapısı nedeni ile bireylerin psikolojisini etkileyebildiğini belirten Dr. Mehmet Türkay sözlerini şöyle sürüdü: "Burun insan yüzünün tam ortasında olması nedeniyle şahsın dış görünüşünde de önemli bir yere sahiptir. Keskin ve sivri bir burun asabi bir kişiliği temsil eder iken yuvarlak ve basık bir burun yumuşak başlı sakin bir kişiliği temsil eder. Aslında bu her zaman doğru değildir, ön yargıdır. Tersi bir durum da söz konusu olabilir. 1960'lı yıllarda psikiyatristler, burun şeklini dert edinen insanların ruh sağlıklarının sorunlu düşüncesindeydi. Ancak 70'li ve 80'li yıllarda bu düşünce değişmeye başladı. Günümüzde artan burun estetiği ameliyatları bu konudaki çalışmalarında artmasına neden olmuştur" diye konuştu.

"Burun estetiği yapılan hastalarda depresyon bozukluğunda gerileme olduğu bildirilmiştir"

Burun estetiğinin sonuçlarının etkilerine değinen Op. Dr. Mehmet Türkay, "Son dönemde yapılan çalışmalarda burun estetiği yapılan hastalarda depresyon, anksiyete ve obsesyonel davranış bozukluğunda gerileme olduğu bildirilmiştir. Başarılı bir burun estetiğinin kişinin öz güvenini artırdığı, sosyal ilişkilerinde düzelme yaptığı artık her kesimce kabul edilen bir görüştür. Uzun yıllardır bu ameliyatları yapan biri olarak bende benzer görüşe sahibim. Başarılı geçen bir ameliyat sonrası hastalarımızın burun solunum fonksiyonlarının düzelmesi, gerek uyku düzenlerine gerekse gün içi aktivitelerine olumlu yansımalarını gözlemledim. Ayrıca güzel görünümlü bir buruna sahip olmak kişinin sosyal fobisini azaltıcı etki ile mutluluk kaynağı da olabilmektedir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber