Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Ağustos 2016 - 11:48 Yorum: 0

BUTEKOM 8 yıldır tekstil ve konfeksiyona inovasyon katıyor

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden tekstil ve konfeksiyon alanında Ar-Ge ve inovasyonu yaygınlaştırmak maksadıyla kurulan Bursa Teknoloji ve Koordinasyon...

BUTEKOM 8 yıldır tekstil ve konfeksiyona inovasyon katıyor

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden tekstil ve konfeksiyon alanında Ar-Ge ve inovasyonu yaygınlaştırmak maksadıyla kurulan Bursa Teknoloji ve Koordinasyon AR-GE Merkezi (BUTEKOM), 8 yıldan bu yana sektörün ileri teknolojiyle yenilikçi ve katma değerli üretim hedeflerine ulaşmasına öncülük ediyor.

Firmaların AR-GE ve inovasyon çalışmalarının yanı sıra moda ve markaya yönelik katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi konusunda destek sağlayan BUTEKOM, bugün bünyesinde bulundurduğu uzman kadrosu ve eğitim organizasyonlarıyla firmaların yol haritalarını çiziyor. BTSO ve BUTEKOM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTEKOM'un örnek çalışmalarla uluslararası alanda tanınan ve takip edilen bir araştırma merkezi haline geldiğini söyledi.

2008'den bu yana sektörün öncelikleri doğrultusunda birçok faaliyet gerçekleştiren BUTEKOM'un sektöre yön veren çalışmaların altına imza attığını hatırlatan İbrahim Burkay, "Sürdürülebilir üretim, fonksiyonel ve teknik tekstiller, kümelenme gibi konularda birçok proje geliştirildi. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, 2014 Aralık ayında BUTEKOM'a ortak olarak nitelikli üretim ve katma değeri yüksek ihracat hedefine dönük çalışmalara da güç kattı. 2012 yılından itibaren düzenlediğimiz yaklaşık 120 eğitime 4 bin 116 kişi katıldı. Şu an 24 olan uzman çalışan sayımızı, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin açılması ile 30'a çıkarmayı hedefliyoruz. Uluslararası birçok Tekstil Araştırma Merkezi ile iletişim ve işbirliği halinde olan BUTEKOM, sektördeki klasik üretim metotlarının yerine, orta-ileri teknoloji üretimine geçişe her zaman destek vermeyi sürdürüyor. Bu noktada merkezimizin bugünlere ulaşmasında emeği olan BUTEKOM çalışanlarımıza, gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Mükemmeliyet Merkezi sektörde çığır açmayı hedefliyor

Başkan İbrahim Burkay, 2015 yılının Aralık ayında DOSAB'taki BUTGEM yerleşkesinin yanında temeli atılan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi Projesi'nin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 13 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek Mükemmeliyet Merkezi ile tekstil sektörünün sürdürebilir büyümesine liderlik edeceklerini ifade eden İbrahim Burkay, "Tekstil ve konfeksiyon sektörümüzün klasik üretim metotlarından ileri teknolojili üretime geçişini hızlandırmayı hedefliyoruz. Yeni teknolojilerin geliştirilmesinde ve yüksek katma değerli üretime geçişte merkezimiz öncü bir rol oynayacak. BEBKA'nın da katkılarıyla Bursa'ya kazandırdığımız Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'mizin eylül ayında açılışını yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber