Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ekim 2014 - 15:58 Yorum: 0

"Büyü bozma" vaadiyle dolandırıcılığa hapis cezası

Bir kişiyi, "büyü bozma" vaadiyle yaklaşık 200 bin lira dolandırdığı öne sürülen anne ve kızına 2 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi

'Büyü bozma' vaadiyle dolandırıcılığa hapis cezası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir kişiyi "büyü bozma" vaadiyle yaklaşık 200 bin lira dolandırdığı öne sürülen anne ve kızına 2 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi.

İddiaya göre, 16 Nisan 2008'de hayatını kaybeden Eşref Çakır'ın ailesine taziyeye giden Fatma Aydemir (68) ve kızı Gülsen Aydemir (33), bu sırada evde bulunan Çakır'ın kızı Ezgi Çakır'a "Baban öldü, sıra ağabeyinde, annende ve daha sonra sana da gelecek. Babanı büyüler öldürdü, sizleri de büyüler öldürecek ancak İstanbul'da tanıdığımız var. Hocalara gidip karşı büyü yaptırabiliriz ama bize biraz altın lazım" dedi.

Bunun üzerine Ezgi Çakır, farklı tarihlerde annesine ait 200 bin liralık altını şüphelilere verdi. Ailenin durumdan haberdar olması üzerine bunalıma giren Ezgi Çakır, 1 Ağustos 2008'de intihar etti.

Kızlarının ölümünün ardından olayı yargıya taşımaya karar veren Çakır ailesi, Fatma Aydemir ve kızı Gülsen Aydemir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Fatma Aydemir ile taraf avukatları katıldı. Geçen hafta doğum yaptığı öğrenilen Gülsen Aydemir ise duruşmaya katılmadı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiğine kanaat getirerek, 2 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber