Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlarını (BALO) projesi

Proje kapsamında Çelebi Bandırma Limanı'na 172 kazık çakıldı

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlarını (BALO) projesi

BALIKESİR (AA) - Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlarını (BALO) projesi Çelebi Bandırma Limanı'na 172 kazık çakıldı.

Bandırma Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç,  proje kapsamında inşa edilecek kapak atma rampının Haziran'da bitirileceğini bildirdi.

Proje sayesinde vagonların deniz üzerinden gemilerle taşınacağını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"TCDD Genel Müdürlüğü tarafından özel bir inşaat firmasına verilen projenin Bandırma'daki kısmı tamamlanınca Bandırma-Tekirdağ arasında çalışacak tren ferisi 35-50 vagon arasında yük taşıyacak. Proje Anadolu'nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa'ya doğrudan bağlamayı amaçlıyor. Bu anlamda limanda belirlenen noktada denize 172 adet kazık çakıldı. BALO sisteminde, ihracatçıların kapılarından konteynerlerle alınacak yükler, İzmir, Manisa, Denizli, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Kayseri'deki yük toplama merkezlerinden blok trenlerle öncelikle demiryolu ile Bandırma'daki (Okçugöl İstasyonu) Konsolidasyon Merkezi'ne ulaştırılarak Avrupa'daki varış noktalarına göre tasnif edilecektir. Daha sonra yükler demiryolu vasıtasıyla Bandırma Limanı'na getirilerek, tren ferisi ile Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa'daki nihai varış noktalarına ulaştırılacak."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber