Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Temmuz 2014 - 17:48 Yorum: 0

Büyük Samanlık koyunda çöp ve tuvalet sorunu

Fethiye'nin Oyuk Tepe mevkisindeki Büyük Samanlık Koyu'nun ihale sürecinin tamamlanamaması nedeniyle kapalı olan tuvalet, suyu kesik duş kabinleri ve çevrede biriken çöplere yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekiyor

Büyük Samanlık koyunda çöp ve tuvalet sorunu

MUĞLA (AA) - Büyük Samanlık Koyu'nda kapalı olan tuvalet, suyu kesilen duş kabinleri ve çevrede biriken çöpler nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin mağdur olduğu iddia edildi.

Oyuk Tepe mevkisindeki Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Aksazlar, Büyük Samanlık, Küçük Samanlık ve Kuleli koylarının işletim sözleşmelerinin 31 Aralık 2013'te dolması üzerine, 9 Temmuz'da yapılan ihaleyle koylar 9.5 yıllığına bir şirkete kiralandı. 

Şirketin ihale şartlarını yerine getirmemesi nedeniyle ihale iptal edilirken, yeni ihale tarihi olarak 12 Ağustos olarak belirlendi.

Tatillerini geçirmek için koya gelen yerli ve yabancı turistler, ihale tarihine kadar tuvaletlerin kilitlenmesine, duş kabinlerindeki suyun kesilmesine ve çevreye atılan çöplerin toplanmamasına tepki gösterdiler.

Tatil için Bodrum'dan gelen Birten Öncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilini geçirmek için koya gelen vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

Çevredeki çöp yığınları ve kapalı olan tuvaletler nedeniyle insan sağlığının tehdit edildiğini savunan Öncü, "Misafir olarak geldiğim ilçede, böyle bir manzarayla karşılaşmak beni çok üzdü. Doğası çok güzel olan koyun bu halde olması çok yanlış. Yetkililerin konuya bir çözüm getirmesi gerekli" dedi.

Küçük yaşlarından bu yana Büyük Samanlık Koyun'na geldiğini anlatan Sami Eroğlu ise daha önce işletmecisi bulunan koyda tertip ve düzenin olduğunu, bugün ise karşılaştığı manzaranın kendisini üzdüğünü ifade etti.

Bayram tatili yoğunluğu nedeniyle bugün yaklaşık bin insanın kullandığı koyda tuvaletlerin kilitli olduğunu dile getiren Eroğlu, insanların tuvalet ihtiyaçlarını ormanda giderdiğini ileri sürdü.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu da Büyük Samanlık Koyu'nun ihalesinin iptal edildiğini yeni ihale yapılana kadar da koyun işletmecisi bulunmadığı için kapalı durumda olduğunu bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber