Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Ağustos 2014 - 12:43 Yorum: 0

Büyük Zafer'in 92. yıl dönümü

Malatya'da tören düzenlendi

Büyük Zafer'in 92. yıl dönümü

MALATYA - Malatya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, anıta çelenk sundu.

Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Şahin, deftere yazdıklarını okudu.

Şahin, Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı verdiği istiklal mücadelesinin 30 Ağustos 1922'de zaferle taçlandığını hatırlatarak, bu kutlu günün yıl dönümünde aynı azim, inanç ve kararlılıkla manevi huzurlarında bulunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Milli hakimiyet ideali altında birleşen Türk milletinin büyük zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere asla unutamayacakları bir ders vererek bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini anımsatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Bilhassa milli birlik ve kardeşliğimiz, şan ve şeref timsali mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde yadigar bıraktığınız kutsal vatan toprakları üzerindeki en değerli kazanımımız olmuştur. Tarihe altın harflerle nakşettiğiniz bu zafer milletimizin vatan ve bayrak aşkının muazzam gücünü göstermesinin yanı sıra esaret içerisinde yaşayan diğer milletlere de emsalsiz bir örnek teşkil etmiştir. Bugün başta zatıaliniz olmak üzere bağımsız bir devlet çatısı altında yaşamamızın destansı mücadelesinde kanlarını ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran duygularımızla yad ediyor, kutlu zaferin mimarlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ruhlarınız şad olsun."

Tören, Şahin'in valilikte tebrikleri kabulüyle devam etti. 

Abdullah Gül Parkı önündeki alanda düzenlenen tören ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şahin, Akyürek ve Çakır, askeri araçla alanda bulunanların selamladı. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Bir otelde düzenlen resepsiyonda eşi Şeyma Şahin ile birlikte davetlileri karşılayan Vali Vasip Şahin, tebrikleri kabul etti.

Şahin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Herkesin bayramını kutladığını belirten Şahin, "Bu zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bizlere ve kendi nesillerine bundan sonra gelecek milletimizin nesline, onların kahramanlıkları ebediyen birer örnek, ışık ve yol gösterici olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Şahin ve eşi Şeyma Şahin ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve eşi Ferhan Huduti tarafından Türk bayrağı desenli pasta kesildi.

Resepsiyona, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve odaların temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber