Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Eylül 2017 - 12:33 Yorum: 0

Büyükçekmece Göl Vadisi’ndeki konutlar yerli ve yabancı alıcılardan ilgi görüyor

Yalçınlar Group'un projesi olan Büyükçekmece Göl Vadisi'nde bulunan Batı Mahal, geniş ölçeklerde tasarlanmış yaşam alanları ve mimari tarzı ile yerli...

Büyükçekmece Göl Vadisi’ndeki konutlar yerli ve yabancı alıcılardan ilgi görüyor

Yalçınlar Group'un projesi olan Büyükçekmece Göl Vadisi'nde bulunan Batı Mahal, geniş ölçeklerde tasarlanmış yaşam alanları ve mimari tarzı ile yerli ve yabancı konut alıcıları tarafından ilgi görüyor.

Yalçınlar Group tarafından yapılan, Büyükçekmece Göl Vadisi'nde panoramik göl manzarasına sahip olan ve bin 700 ila 3 bin 500 metrekare arasında değişen geniş müstakil bahçelere sahip olan Batı Mahal villalarının, 90 milyon dolar yatırımla hayata geçirildiği belirtildi. 400 dönüm arazi içinde 150 villadan oluşan Batı Mahal villalarının, Katie modeli 479 metrekare, Jasmine modeli 508 metrekare, Ileria ise 599 metrekare olduğu, yüzde 45'i tamamlanan projenin örnek villasının ziyarete açılmış durumda olduğu söylendi. Proje hakkında bilgi veren Yalçınlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın,Türk alıcılar için bu ay sonuna kadar geçerli olan KDV indirimi ve yabancı alıcıların konut aldıklarında vatandaşlık hakkı kazanmasının yanında KDV ödememeleri nedeniyle projeye ilgi gösterdiğini ifade etti. Ayrıca Yalçın, proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Proje hakkında bilgi veren Hakan Yalçın, "Batı Mahal bizim 2'nci projemiz. İlk projemiz 38 villalık Göl Mahal projesiydi. 2'nci projemiz 150 villalık proje. Projemiz 3 etaptan oluşuyor. 1'nci etapta bulunan 58 villanın hepsi satıldı. 1 ay önce satışını bitirdik. 2'nci etapta 48 tane villamız var, şuanda bunlardan 17 tanesi kaldı. Onları da sene sonuna kadar teslim edeceğiz. 3'üncü etabımız yeni başladı. Burada da tanıtım satışlarımız ilgi görüyor. Biz, bulunduğumuz bölgeye göl vadisi diyoruz. Yeni yeni bu ismi oturtmaya çalışıyoruz. Aslında bu bölgeye herkes Hadımköy, Büyükçekmece, Hadımköy yolu ve Büyükçekmece göl kenarı diyor. Biz buraya göl vadisi diyoruz. Bu bölgede yaklaşık 3 bin tane villa var, aslında burası villa bölgesi. Yeni otobanla birlikte 3 otobanın ortasında ve ulaşım kolay. Ayrıca yeni yapılan projelere de çok yakın. Yeni yapılacak hava alanına 15-20 dakikada ulaşılabilecek. Atatürk Havalimanına 20 dakikada ulaşılabiliyor. Yerleşmiş eğitim kurumları ve marketler yer alıyor. Bahçeşehir'e, Beylikdüzü'ne 10 dakika mesafede" şeklinde konuştu.

Ödeme şekilleri hakkında bilgi veren Yalçın, "Müşterilerimize kendi durumlarına göre özel ödeme planları sunuyoruz. Peşin ve vadeli olarak özel ödeme imkanları sağlıyoruz. Ayrıca fiyatlarımız da neredeyse bir daire fiyatına. 3 dönüm arsa içinde 500 metrekare villayı neredeyse daire fiyatına veriyoruz" dedi.

Konutlardaki KDV indirimine değinen Yalçın, "Türk alıcılar için KDV indirimi uzun süredir devam ediyor, fakat bu aya sonu son bulacağı için yoğun ilgi görüyoruz ve satışlarımız hızlı şekilde gerçekleşiyor. KDV'nin yüzde 10 avantajı var. Ay sonunda bu bitecek deniliyor. Bu süre dolduğunda bu avantaj kaybedilmiş oluyor. Onun için alıcıların acele davranmalarını tavsiye ederim. Yabancılar 1 milyon dolar ve üzerinde konut alımı yaptıkları zaman vatandaşlık hakkına sahip oluyorlar. Bu yeni çıkan bir kanun. Ayrıca yüzde 18'lik KDV ödemiyorlar. Bu kanun çıktıktan sonra yabancılar tarafından ilgi gördük" şeklindeki konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber