Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

Büyükçekmece, Kore’de Türkiye’nin gururu oldu

Güney Kore'nin Cheonan kentinde yapılan Dünya Dans Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu dünya...

Büyükçekmece, Kore’de Türkiye’nin gururu oldu

Güney Kore'nin Cheonan kentinde yapılan Dünya Dans Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu dünya birincisi oldu. Halk Dansları kategorisinde 20 ülkeyi geride bırakarak şampiyon olan Büyükçekmece ekibi, elde ettiği başarılarla Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı.

Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafından 28 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında Güney Kore'nin Cheonan kentinde düzenlenen Dünya Dans Festivali'nde Türkiye'yi Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu temsil etti. Festivalde Kırklareli, Trabzon ve Mardin yöresi oyunları ile sahne alan Türk ekibi ortaya koyduğu muhteşem performansla tüm jüri üyelerinden tam puan alarak Dünya Şampiyonu oldu.

Dünyanın en iyi festivali ödülü Büyükçekmece'ye

Festival kapsamında Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) 2016 Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, üye 59 ülkenin tamamının oylarıyla "FIDAF Daimi Onursal Başkanı" seçildi.

FIDAF, 2015 yılında yapılan 16'ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ni de "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne layık gördü. Ödül, Dünya Dans Festivali ve FIDAF Genel Kurulu toplantısı için Kore'de bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e takdim edildi. Güney Kore'de Türkiye adına 3 büyük başarıya imza atan Büyükçekmece Belediyesi, FIDAF'a üye 59 ülkenin temsilcileri tarafından tebrik edildi.

"Türkiye'ye büyük bir onur yaşattı"

FIDAF Daimi Onursal Başkanlığı görevine seçilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cheonan'da düzenlenen Dünya Dans Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu'nun ortaya çok başarılı bir performans koyarak Dünya Şampiyonu olduğunu belirterek, "Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu, Kore'de ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Türkiye'ye büyük bir onur yaşattı. FIDAF'ın "Dünyanın En İyi Festivali" ödülüne Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalini layık görmesi de Türkiye adına önemli bir başarıdır. Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi (CIOFF) tarafından da, 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne layık görülmüştü. Ödüller bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir ve başarılarımızı perçinlemektedir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber