Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 11:38 Yorum: 0

Büyükçekmece’de “Medeniyet” konulu fotoğraf sergisi açıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği işbirliğiyle hazırlanan din ve vicdan özgürlüğünün...

Büyükçekmece’de “Medeniyet” konulu fotoğraf sergisi açıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği işbirliğiyle hazırlanan din ve vicdan özgürlüğünün fotoğraflarla anlatıldığı "Medeniyet" konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği'nin (BÜFOD) işbirliğiyle hazırlanan "Medeniyetler" konulu fotoğraf sergisi, Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde açıldı.

"Çok anlamlı ve önemli bir sergi"

Sanatseverlerin yoğun katılım gösterdiği serginin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Medeniyetler konulu fotoğraf sergisinin, günümüz ve içinde bulunduğumuz çağ açısından önemli ve anlamlı olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: "İnsanların din ve vicdan özgürlüğünü koruyan sisteme laiklik denir. Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü özümsemek, inancın Allah ve kul arasında olduğunu bilmek ve buna hiç kimsenin müdahale edemeyeceğini içine sindirmektir. Herkes inancının gereği olarak camide, kilisede, sinagogda veya havrada ibadetini yerine getirebilmelidir. İşte tüm bu medeniyetlerin ve inançların ibadethane ve ibadet biçimlerinin anlatıldığı fotoğraf sergisi bu açıdan anlamlı ve önemlidir. Bu başarılı ve anlamlı çalışmasından ötürü de Büyükçekmece Fotoğraf Derneğini kutluyorum. Kültür ve sanat alanında çok başarılı işlere imza atıyorsunuz."

"Din ve vicdan özgürlüğü"

Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın, Serginin ana temasının din ve vicdan özgürlüğünden kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu: "Büyükçekmece Fotoğraf Derneği üyeleri olarak, Türkiye'de ve dünyada medeniyetleri etkileyen inançları ve bu inançları içinde barındıran yapıları kaynak alarak böyle bir sergi hazırladık. Din, dil ve ırk gözetmeksizin insanların bir arada yaşayabilecekleri kardeşçe her şeyi paylaşabilecekleri bir düşünceyi yansıtmaya çalıştık."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber