Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

Büyükçekmece’de "Yeşil Çatı" uygulaması

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların...

Büyükçekmece’de 'Yeşil Çatı' uygulaması

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatlarıyla, yeşil alanların ve çevrenin korunmasına yönelik projeler üreten belediye ekipleri örnek bir projeyi daha hayata geçirdi.

Betonlaşmanın giderek hız kazandığı günümüzde kent yapısını daha doğal ve daha yeşil bir görünüme kavuşturarak ekosisteme katkı sağlamayı hedefleyen "Yeşil Çatı" uygulaması kapsamında Büyükçekmece genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunun bozulmaması için yapıların çatılarına doğal bitkiler ekilecek. Uygulamaya ilk olarak Büyük Atatürk Parkı'nda başlandı.

Kuşlar ve kelebekler için yeni yaşam alanları

İstanbul'un en yeşil ilçesi olan Büyükçekmece'de hayata geçirilen projenin hem çevreye, hem de ekosisteme katkı sağlayacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu uygulamayla park ve yeşil alanlar başta olmak üzere buralardaki yapıların çatılarına doğal bitki ve çiçekler dikilecek. Bu yeşil çatılar hava kirliliğini engellemeye katkı sağlayarak kuşlar ve kelebekler için de yeni bir yaşam alanı oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber