Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Temmuz 2016 - 11:18 Yorum: 0

Büyükçekmece’den tüm dünyaya demokrasi dersi

Büyükçekmece'de 15 temmuz darbe girişimine karşı vatandaşların sürdürdüğü "Demokrasi Nöbeti"ne siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her kesimden destek...

Büyükçekmece’den tüm dünyaya demokrasi dersi

Büyükçekmece'de 15 temmuz darbe girişimine karşı vatandaşların sürdürdüğü "Demokrasi Nöbeti"ne siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her kesimden destek verilmesi, demokrasinin örneği olarak sergilendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de katılımıyla tüm dünyaya da demokrasi dersi veriliyor.

Kadir Topbaş ve Hasan Akgün el ele

Büyükçekmece'deki "Demokrasi Nöbeti"ne destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, el ele vererek antidemokratik darbe girişimini kınadılar. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı sokağa çıkan ve darbecilere geçit vermeyen vatandaşların demokrasi nöbeti, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Büyükçekmece'de de sürüyor. Dün geceki nöbete AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün birlikte katılarak, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Nöbete Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, eski milletvekillerinden Mukadder Başeğmez ve belediye meclis üyeleri de destek verdi.

"Yarınlarımızı beraber kuralım"

Büyükçekmece'de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlardan darbe karşıtı birlikteliği devam ettirmelerini ve hoşgörüyü elden bırakmamalarını isteyerek şöyle konuştu: "Ortaya çıkan bu güzelliği kısır çekişmelere kurban etmeyelim. Yarınlarımızı beraberce kuralım. Bütün gücümüzle vatan ve millet için ne yapabiliriz buna bakalım. İhtilaller ancak kargaşa ve gerginlik olan ülkelerde başarılı olur. Bu nedenle lütfen artık toplumumuzda kargaşa olmasın. Su uyur düşman uyumaz. Bu nedenle nöbete devam" diye konuştu.

"Demokrasiye olan inancın göstergesi"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz darbe girişimine karşın Türk milletinin ortaya koyduğu tavırla, dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizerek; "Bu dava demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkma davasıdır. Bu dava Türkiye'nin demokrasiye olan inancının davasıdır. Bu dava laik, demokratik parlamenter sisteme sahip çıkma davasıdır. Bu dava milli iradeye sahip çıkanların davasıdır. Bu dava sadece partilerle sınırlandırılmamalıdır. Çünkü bu dava Türkiye Cumhuriyeti milletinin davası olmuştur. Biz sokaklardaysak, meydanlardaysak, nöbetteysek demokrasiye olan inancımızın göstergesidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber