Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Kasım 2016 - 16:13 Yorum: 0

Büyükekşi: "Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararı reddediyoruz"

TİM Başkanı Büyükekşi, Avrupa Parlamentosu'nda bugün yapılan oylamadan Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak durdurulması kararı ile ilgili, "Türkiye...

Büyükekşi: 'Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararı reddediyoruz'

TİM Başkanı Büyükekşi, Avrupa Parlamentosu'nda bugün yapılan oylamadan Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak durdurulması kararı ile ilgili, "Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye getirmiş olduğu eleştirileri reddediyoruz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avrupa Parlamentosu'nda bugün yapılan oylamadan Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak durdurulmasına yönelik çıkan karara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Büyükekşi, yaptığı açıklamada şu ifadere yer verdi: "Oylamadan çıkan bu sonuç, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilişkilerde tek taraflı, Avrupa vizyonu ile örtüşmeyen bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor. Oylamadan çıkan sonuç kadar farklı başlıklar altında yapılan eleştirilerin de ciddi anlamda kısır düşüncelerin yansıması olduğunu görüyoruz. Bu karar aynı zamanda Avrupa'daki farklı ülkelerin liderlerinin Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi ve müzakerelerin devam ettirilmesine yönelik açıklamalarının kulak ardı edildiğini gösteriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye getirmiş olduğu eleştirileri reddediyoruz. Diğer taraftan, Gümrük Birliği'nin kapsamının genişletilmesine yönelik ifadeyi de şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladık. Gümrük Birliği'nin kapsamının genişletilmesi sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleri için de fayda doğuracaktır".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber