Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 14 Aralık 2017 - 11:23 Yorum: 0

Büyükorhan Yaban Mersini üssü olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Büyükorhan İlçesini sevindirmeye devam ediyor.

Büyükorhan Yaban Mersini üssü olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Büyükorhan İlçesini sevindirmeye devam ediyor.

"Büyükorhan Yaban Mersini Üssü Oluyor " projesi kapsamında ikinci etap çalışmasında 13 üreticiye toplam 2 bin 340 adet Yaban Mersini fidanı teslim edildi.

Büyükorhan İlçesinde diğer tarım ürünlerine alternatif olması amacıyla, geçtiğimiz sene Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. ile Büyükorhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde "Büyükorhan Yaban Mersini Üssü Oluyor" projesi çerçevesinde dikimi yapılan Yaban Mersini dağıtımlarının ikinci etabı gerçekleştirildi.

Yaban Mersini Üreticileri Kooperatifi kurulacak

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Büyükorhan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal; " Mevlaya hamdolsun Yaban Mersini projemiz Büyükorhan İlçemizde büyük ilgi gördü. Geçen yıl yapılan müthiş çalışmalardan sonra bu yıl da Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı bizleri kırmadı ve 13 üreticimizin mutluluğuna burada ortak olduk. Biz kurum olarak ne yaptığımızı, hangi adımları atmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Tüm planımız çiftçimizin üreterek kazanmasına yönelik. Ukrayna'dan ithal edilen bu viyoller içerisindeki fidelerimiz Chandler ve Duke; Büyükorhan İlçemize uyum kapasitesi en yüksek çeşitler. İnanıyorum ki bu çeşitlerden rekor seviyede verimler elde edilecek. Bundan sonra ki çalışmamızı da buradan ilan etmek istiyorum. Büyükorhan merkezli olmak üzere Bursa'da ki tüm Yaban Mersini üreticilerini biraraya getirecek Kooperatif çalışmasına başlıyoruz. Üreticilerimiz birlikte hareket ettiği takdirde, güzel bir uyumla bu işten müthiş başarı öyküleri çıkacağına inanıyorum " dedi.

Büyükorhan Yaban Mersini üssü olacak

Büyükorhan Yaban Mersini üssü olacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber