Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Haziran 2016 - 16:23 Yorum: 0

Büyüközer: “Helal Ve Tayyib Lokma Sorumluluğumuzu Hatırlatan Bir Gün”

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanan Dünya Helal Günü dolasıyla yaptığı konuşmada "Helal...

Büyüközer: “Helal Ve Tayyib Lokma Sorumluluğumuzu Hatırlatan Bir Gün”

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanan Dünya Helal Günü dolasıyla yaptığı konuşmada "Helal ve tayyib lokma sorumluluğumuzu hatırlatan bir gün" dedi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği. (GİMDES) Dünya Helal Günü kutlama çalışmaları iftar daveti ile gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer ve GİMDES Yönetim Kurulu üyeleri Helal Gıda ve 17 Ramazan Dünya Helal Günü'nün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptılar. GİMDES Başkanı Dr.Hüseyin Kami Büyüközer konuşmasında Dünya Helal Gününün helal ve tayyib lokma sorumluluğumuzu hatırlatmasına, hayatımızın helalleşmesine ve İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olmasını belirterek helal ve tayyib bir yaşamın en önemli halkası olan helal lokma konusunda daha bilinçli hareket edilmesi için tavsiyelerde bulundu.

Büyüközer'in yaptığı açıklamaya göre; GİMDES yükümlülüğünde Şanlıurfa Suruç'ta bin kişilik iftar yemeği gerçekleştirildi. GİMDES yetkilileri program boyunca kardeşlerimizle ve bilhassa yetim çocuklarımızla yakından ilgilendiler, GİMDES, Helal Sertifikalama, Halal Dunya Marketleri, Dünya Helal Günü ve Darul Helal Medresesi projemiz üzerinde bilgilendiren konuşmalar yaptılar.

ANKARA'DA DÜNYA HELAL GÜNÜ İFTARI DÜZENLENDİ

Dünya Helâl Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen Ankara'daki İftar Programında Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi ve Ankara Temsilcisi Suat Sezer, günün anlamıyla ilgili bilgi verdi. İftar programı Kur'an-ı Kerim ve dualarla başladı. Programa yüzlerce kişi katılarak iftarlarını açtılar. Dr.Büyüközer: "GİMDES'in denetiminde HALAL DUNYA MARKETLERİ tarafından hazırlanan ve GİMDES'in desteklediği Helal Ramazan kumanyalarını, talep eden kumanya alıcıları kardeşlerimiz Helal Lokma'nın öncülüğünü de yapmış olacaklardır. Toplumumuzun GİMDES Helal Sertifikasına olan güveni Helal Ramazan Kumanyalarında da devam etmektedir. GİMDES, Ramazan kumanyaları gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz, helalliği belgelenen "GİMDES Helal Sertifikalı Ürünlerden" oluşmaktadır " ifadelerini kullandı.

Dr.Büyüközer: "Üç kıtayı simgeleyen Rusya, Amerika ve Güney Afrika'da gerçekleştirilen etkinlikler şöyledir;

INTERNATIONAL CENTER for HALAL STANDARDIZATION and CERTIFICATION - Rusya; Moskova'da International Center for Halal Standardization and Certification adıyla faaliyet gösteren Helal Sertifikalama kurumu olarak 22 Haziran 2016 da Moskova Memorial Camii'nde Dünya Helal Günü için iftar programı gerçekleştirildi.

Helal Globe dergimizin son sayısında (No 4) 17 Ramazan Dünya Helal Günü ile ilgili tanıtım yazısı yayınlandı.

ASSOCIATION of AMERICAN HALAL CERTİFIERS- USA; 17 Ramazan Dünya helal günü için iftar düzenleyip ve bilgilendirme yaptı.

ISLAMIC COUNCIL OF SOUTH AFRICA (ICSA), Güney Afrika; 17 ramazan dünya Helal Günü için konferans ve radyo programlarıyla halkın helal noktasında bilinçlenmesi için çeşitli aktiviteler yaptı.

Halal Bangladesh Services- Bangladesh; Bu yıl Dünya Helal Gününü Bangladeş'te de kutladık.

Ehsan Sairally- ISNA Halal Certification Agency- Kanada; Kanada'da ISNA Merkezi'nde 17 Ramazan Dünya Helal gününü kutlandı." ifadelerini kullanarak 17 Ramazan Dünya Helal Günü kutlamalarını özetledi".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber