Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:25 Yorum: 0

Büyükşehir, ASKİ’ye Garantör Oldu

Adana'nın taşra ilçelerindeki altyapı düzenlemeleri için Japan International Cooperation Agency (JICA) tarafından Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ)...

Büyükşehir, ASKİ’ye Garantör Oldu

Adana'nın taşra ilçelerindeki altyapı düzenlemeleri için Japan International Cooperation Agency (JICA) tarafından Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) 115 milyon lira daha kredi verilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi'ne garantörlük verildi. Böylece ASKİ, projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması halinde toplamda 265 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı son oturumu, Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak başkanlığında gerçekleştirildi. 14 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda JICA tarafından Suriyeli göçmenlerin yaşadığı 10 ilden biri olan Adana'da, ASKİ'ye verilecek 115 milyon lira kredi için Adana Büyükşehir Belediyesi'nin garantör olması, meclis tarafından kabul edildi.

JICA tarafından ASKİ'nin projelerine verilen kredi tutarı toplamda 265 milyon lira oldu. ASKİ'nin taşradaki altyapı hizmetleri için oluşturulacağı projelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onay vereceği ve bu borçlanmanın, kredi tutarının tamamının harcanacağı anlamına gelmediği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber