Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Finike'de

Başkanı Türel:

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Finike'de

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Başkan Türel, Finike ilçesinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası ile büyükşehir belediyesinin hizmet alanının genişlediğini ifade etti.

Türkiye’de büyükşehirler içerisinde teşkilatlanma yapısını en hızlı kuran ilin Antalya olduğunu belirten Türel, seçimlerden önce verilen sözleri tuttuklarını söyledi. "Uçuk, kaçık projelerle işimiz olmadı" diyen Türel, yapılabilecek hizmetlerin sözünü verdiklerine dikkati çekti.

Finike’ye güzel haberlerle geldiklerini belirten Türel, şöyle konuştu:

"Finike’ye Adliye Sarayı ve hastane yatırımlarına öncelik verdik. 'Bu hizmetler hükümet yatırımı' diyerek, köşeye çekilemezdim. Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken Finike’ye geldi. 'Finike Devlet Hastanesi ve Adliye sorununu çözeceğiz' diye söz verdi. Bu projelerin takibi bize düşüyor. Artık bu sorunu çözmüş olarak sizlerin karşısına çıkıyorum. Yeni Mahalle’de 6 bin 348 metrekare alanda Adliye Sarayı’nın projesi hazır. 6 Nisan’da projenin ihalesi yapılıyor. İhale tamamlanınca inşaat hızla yapılacak."

 

Finike’nin devlet hastanesi sorununa değinen Türel, Sağlık Bakanlığı ile bu konuyu pek çok kez konuştuklarını anlattı. AK Parti teşkilatıyla da bu alanda girişimlerde bulunduklarını belirten Türel, "Projesi hazır, ihaleye çıkabilir hale getirdik. Kamu, yerel yönetim işbirliğini en iyi şekilde yapıyoruz. İhale tarihi birkaç ay içerisinde belirlenecek. Arazi üzerindeki müştemilatların Büyükşehir Belediyesi olarak yıkımını yapacağız. İhalenin tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları başlayacak" dedi.

 

- Altyapıya 44 milyon lira yatırım

Başkan Türel, Finike’nin önemli bir tarım merkezi olduğunu, bu nedenle göreve gelir gelmez ilk olarak hal projesi üzerinde çalışmalara başladıklarını anlattı.

Mart sonunda Sahilkent Toptancı Hal Projesi ihalesinin yapılacağını açıklayan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nisan, mayıs aylarında proje için kazmayı vuracağız. Finike’ye çok önemli altyapı yatırımları yapılacak. Altyapı çalışmalarının zaman zaman mağduru oldum. Bu memleket kazanacaksa, ben kaybetmeye hazırım. Finike İçme Suyu İsale Hattı Projesi çalışmalarının önemli bir bölümünü 2015 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. 3,5 milyon lira bütçe yatırımı olacak. Turunçova Bölgesi’nde 50 kilometrelik içme suyu şebekesini yeniliyoruz. 5 kilometreye yakın diğer belde ve köylerde içme suyu şebekesi yapılacak. Finike’de 170 kilometrelik kanalizasyon çalışması yapacağız. Kanalizasyon için 21 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Bu sene tamamlayacağız. Finike’nin sokaklarında yağmur suyu yenilenmesi için 2 bin metrelik bir hattı da 2015 yılında tamamlayacağız. Toplamda 44 milyon liralık bir kanalizasyon yatırımı gerçekleşecek." 

- Yurt yapılacak

Arif-Yalnız Gökçekaya-Gökbük köylerini kapsayan sulama tesisi yapacaklarını belirten Türel, bu projeyle 4 bin 100 dekarlık arazinin sulamasının yapılacağını bildirdi.

Tesisin kapalı sistem olacağını ve böylelikle su kayıplarının azalacağını anlatan Türel, projenin yatırım maliyetinin 3 milyon lira olacağını kaydetti. Çalışmalara bu yıl başlanacağını ifade eden Türel, ilçede eğitim konusunda da sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

İlçeye mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait, bir eğitim yurdu kazandıracaklarını açıklayan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Proje çalışmalarına başladık. İlk defa bu projeyi burada açıklıyoruz. En kısa zamanda temelini atarak, Finike’ye hediye edeceğiz. Eğitim gören öğrencilerimiz en güzel şekilde konaklayacak. Köy yollarına yönelik önemli yatırımlarımız olacak. 2015 yılı içerisinde 10 kilometre sıcak asfalt, 20 kilometre sathi kaplama, 38 kilometre stabilize yol yapımı yapılacak. Grup yollarını ilk kez sıcak asfalt ile tanıştıracağız. Grup yollarını sıcak asfaltla kaplayan ilk belediye olmak için çalışıyoruz. Batı Bölgesi’ne asfalt plenti kuracağız."

 

- Ernez yolu yapılıyor

Finike’de afette zarar gören bölgeler için 1 milyon lira yatırım yapacaklarını söyleyen Türel, Ernez Mahallesi yolunun yer tesliminin yapılacağını ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Finike girişini Karayolları’ndan devralarak 220 dekarlık alanda park ve bahçe çalışması gerçekleştireceklerini anlatan Türel, ilçe girişinin bundan sonra yemyeşil hale geleceğini söyledi. Finike’de bazı caddelerin Büyükşehir Belediyesine devredildiğini hatırlatan Türel, "Finike Belediye Başkanı büyük caddelere devrederek, belediyeyi önemli bir yükten kurtardı. Şimdi buralarda en güzel şekilde peyzaj düzenlemesi yapacağız" dedi.

- Cruise limanı istedi

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da bu ilçe halkı adına Türel'e teşekkür etti. Finike için vizyon projeler istediklerini dile getiren Sarıoğlu, "Cruise liman Finike’ye yakışır. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu konuda destek istiyoruz" diye konuştu.

 

- Finike ASAT hizmet birimi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, basın toplantısının ardından Finike ASAT hizmet birimini hizmete açtı. Finike Yayla Bulvarı’nda gerçekleştirilen açılışta konuşan Türel, Antalya’nın 19 ilçesinde hizmet birimlerinin görev yaptığını söyledi.

Hizmet birimlerini kurarken "Bu nereden çıktı?" diye eleştiriler olduğunu anlatan Türel, "Vatandaşın hizmeti ayağına götürmek için bu birimleri kurduk. Küçük bir su arızasında vatandaşlar Antalya’ya gelmek zorunda kalmıyor. Böylelikle hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz" dedi.

Başkan Türel, daha sonra ASAT hizmet birimini açılışını gerçekleştirdi. Hizmet birimini gezen Başkan Menderes Türel, personeli selamladı. 

- Finike Belediyesine ziyaret

Türeal daha sonra Finike Belediyene geçti. Yolda vatandaşlarla sohbet eden Türel, Finike Belediyesi toplantı salonunda personel ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Finike’de birçok önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Türel, şöyle konuştu:

"Birlikten güç doğar. Bu hizmetleri belediyemizle ilçe teşkilatımızın desteğiyle yapıyoruz. Finike’de koordineli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bunun yansıması Finike’ye oluyor. Birçok projeyi el birliği ile çözüyoruz. Finike Sahil Projesi için çalışmalara başladık. Bu projeleri hazırlamak için yoğun bir dönem geçirdik. Şimdi hızlı bir çalışma dönemine giriyoruz. Artık her gelişimizde Finike’ye yeni projelerle geleceğiz. Bu ziyaretlerde kendi yol haritamızı da çiziyoruz. Belediyemizin üst düzel yöneticileri ile birlikte geldik. Çok verimli bir ziyaret oldu. Her şey Finike için çok daha güzel olacak." 

Finike Belediye Başkan Kaan Osman Sarıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Finike önemli müjdeler aldıklarını dile getirdi. Finike'nin sahili ve coğrafyasıyla hak ettiği yerde olmadığına işaret eden Sarıoğlu, "Ancak Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile komşu ilçelerle arasındaki farkı kapatacaktır. Bu ziyaretler ilçemize heyecan katıyor" dedi.

Başkan Menderes Türel, daha sonra ise AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Türel, Finike sahilini de gezerek, incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerinde Türel’e, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (​ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, meclis üyeleri, daire başkanları da eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber