Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Eylül 2016 - 12:03 Yorum: 0

Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaralarını sarıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaralarının sarılması için yapılan çalışmalara yenilerinin eklenmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaralarını sarıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaralarının sarılması için yapılan çalışmalara yenilerinin eklenmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bağlanan ilçelere çeşitli yatırımlar yapılması da benimsendi.

Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde yapılan toplantıda, Ankara'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yaraların sarılmasına yönelik olarak, oybirliğiyle bir dizi karara imza atıldı. Alınan ilk kararda, 15 Temmuz'dan itibaren Ankara'da verilen demokrasi mücadelesinin yazılı ve kalıcı bir belge haline getirilmesi için broşür ve kitap tarzı yazılı materyaller hazırlanması, video ve fotoğrafların çoğaltılması, bunların belediye imkanları doğrultusunda karşılanması için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın yetkilendirilmesi; gerekirse metro, durak ve istasyonları ile otobüs duraklarında dijital gösterim materyalleri oluşturulması karara bağlandı.

Toplantıda, hain darbe girişimi sırasında yaşanan olaylardaki insan hakları ihlallerin anlatıldığı broşürler bastırılmasına da karar verildi.

Belediye Meclisi'nde ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan yaya üst geçidinin hainler tarafından bombalanarak ağır hasar görmesi nedeniyle, bölgeye yeni bir yaya üst geçidi yapılması da kararlaştırıldı.

Yabani hayvanlara yiyecek yardımı

Japon turistlerin Ankara'ya gelmesi için Japonya'da Belediye'nin imkanları doğrultusunda kentin tanıtımının yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, evlenecek çiftlerin sağlıklı ve uzun bir evlilik hayatına katkı için eğitici seminerler düzenlenmesi de kabul edildi.

Toplantıda, Ankara'nın çeşitli yerlerinde yaşamlarını sürdüren ve yiyecek bulmakta zorlanan evcil olmayan hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılamak için belediye imkanları doğrultusunda çalışmalar yapılması, ayrıca engelli vatandaşlar için şehir turu düzenlenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması da karara bağlandı. Ayrıca toplantıda çevre ilçelere yapılan yatırımlara devam edilmesine yönelik de kararlar da alındı.

Meclis toplantısında, Kore Cumhuriyeti'nin başkenti Seul'ün Belediye Meclisi'nin daveti üzerine, belirlenen bir heyetin 3-7 Ekim günleri arasında Seul'a gitmesi de kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber