Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 10:58 Yorum: 0

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilçe belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerinin görüşülmesine devam edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilçe belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerinin görüşülmesine devam edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında gerçekleşen toplantısında, kent gündemine ilişkin başkanlık yazıları görüşüldü. Altındağ ilçesinde bulunan Rüzgarlı Caddesi ve bağlantılı cadde ve sokaklarda bulunan esnafın "otopark sorunu nedeniyle sıkıntılar çektiği" yönündeki beyanları üzerine Meclis gündemine getirilen başkanlık yazısı görüşülerek karara bağlandı. Karara göre Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi BELTAŞ A.Ş, Rüzgarlı Caddesi ile bu caddeye bağlı cadde ve sokaklardaki yol boyu otopark alanlarını 25 yıl süreyle işletecek.

Meclis toplantısında gazi ve şehit ailelerine yılda 4 defa gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapılması, belediyenin Akçakoca, Kesikköprü, Akçay tatil kamplarından öncelikli olarak yararlanmaları da kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca bir diğer başkanlık yazısı ile mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi'ndeki arsanın, Türkiye Gazileri ve Şehit Aileleri Vakfı'na yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinde kullanmak üzere bina yapılması için içerisinde en az 100 metrekarelik bir bağımsız bölümün büyükşehire ayrılması şartıyla 25 yıllığına verilmesi de karar altına alındı.

Başkanlık yazılarının görüşülmesinin ardından ilçe belediyelerinin 2017 mali yılı bütçelerinin ele alınmasına devam edildi. Toplantıda Nallıhan, Akyurt, Elmadağ, Pursaklar, Altındağ ve Etimesgut Belediyelerinin 2017 bütçeleri oy birliği ile kabul edildi. Bütçeleri kabul edilen ilçe belediye başkanları birer konuşma yaparak oy birliği ile alınan karardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber