Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Eylül 2014 - 18:48 Yorum: 0

Büyükşehir belediyesi 13 adet mobil mezbahane kuracak

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve ücretsiz kurban kesimi yapılabilmesi için 13 adet mobil mezbahane kuracak.   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı...

Büyükşehir belediyesi 13 adet mobil mezbahane kuracak

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve ücretsiz kurban kesimi yapılabilmesi için 13 adet mobil mezbahane kuracak.

   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin halkının veteriner hekim kontrolünde sağlıklı ve ücretsiz kurban kesimi yapılabilmesi için mobil mezbaha ünitelerini ilçelere yerleştirmeye başlandığını bildirdi.

Kurban Bayramı hazırlıklarının kent genelinde sürdüğünü kaydeden Kocamaz, yeni yasa ile büyükşehire bağlanan bütün ilçelere birer tane olmak üzere, toplam 13 adet mobil mezbaha ünitesinin yerleştirileceğini belirtti.

Mersin halkının kurban kesimini çok daha rahat ve veteriner hekim kontrolünde hijyen şartlarına uygun bir şekilde yapacağını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

"Kurbanlık fiyatlarıyla satış ve kesim yerlerinin önümüzdeki süreçte Mersin halkına duyuracağız. Yasalara aykırı kurban kesim ve satış yerlerine izin verilmeyecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'nde kurbanlık satışı ve kesimi yapılabilecek. Buradaki eksiklikleri Kurban Bayramı'na kadar tamamlayacağımızı söylemiştik ve tamamlamak için ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki süreçte inşallah daha da genişleterek ve hayvan besiciliği yapan vatandaşlarımızın da şehir içerisinde rastgele yerde hayvancılık yapmaları yerine, mutlaka burada yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca, şehir içerisinde rastgele hayvan besleme, satışını ve insan sağlığına zararlı kesimleri kökünden çözmüş olacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber