Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Türkiye 08 Şubat 2019 - 13:08 Yorum: 0

Büyükşehir Belediyesi, 50 bin hasta kabulü ve muayenesi yaptı

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında verdiği hizmetlerle son 5 yılda 50 binin üzerinde hasta kabulü ve muayenesi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, 50 bin hasta kabulü ve muayenesi yaptı

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında verdiği hizmetlerle son 5 yılda 50 binin üzerinde hasta kabulü ve muayenesi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nin evde bakımdan gezici sağlık tarama araçlarına, psikolojik danışmanlıktan ilkokul öğrencilerine kalp taramasına, laboratuvardan eğitimlere kadar geniş bir yelpazede verdiği sağlık hizmetleri devam ediyor. Bu kapsamda, son 5 yılda personel de dahil 50 bin 148 hasta kabulü ve muayenesi gerçekleştirildi.

Bir yılda 13 bin 701 evde bakım

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, evde bakım hizmetleri ile ekonomik yönden dezavantajlı, engelli, yaşlı veya yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz muayeneleri ve rutin sağlık kontrolleri gerçekleştiriliyor. Evleri temizlenen, bulaşıkları yıkanan, kişisel bakımı ve ev ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Evde Bakım Biriminde alanında uzman doktor, hemşire, sağlık çalışanı, fizik tedavi uzmanı ve psikologlar ile doktor muayenesi, yara pansumanı, sonda değişimi, enjeksiyon, psikolojik destek, fizik tedavi, kişisel bakım ve ev temizliği hizmetleri veriliyor. Hastanede müdahale gerektiren bir durum söz konusu olduğunda ise hasta, Hasta Nakil Aracı ile hastaneye götürülüyor. 2017 Kasım ayı itibarıyla hizmete başlayan birim, şu ana kadar 13 bin 701 kez hizmet verdi.

Öte yandan, gezici sağlık tarama araçları ile Mersin'in tüm kırsal bölgelerine ulaşan ekipler, vatandaşları sağlık taramasından geçiriyor. Gezici göz, diş ve kalp sağlığı tarama araçları ile ilçelerde sağlık ulaşımının zor olduğu köy ve mahallelerde 19 bin 468 vatandaşa hizmet verildi.

Çocuklar kalp taramasından geçiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri ile hayata geçirilen proje kapsamında ise 6-10 yaş arası öğrencilere, doğuştan gelen ritim bozukluklarının tespitine yönelik EKG cihazları ile kalp taraması yapılıyor. Çocuklarda tanı almamış ritim bozukluklarının neden olduğu ani ölümlerin önüne geçebilmek amacıyla başlatılan projede, tarama sonrası elde edilen grafikler Mersin Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü profesörleri tarafından değerlendiriliyor ve ritim bozukluğu tespit edilen öğrencilerin aileleri bilgilendirilerek Mersin Üniversitesi Hastanesinde tedavi süreci uygulanıyor.

Büyükşehir Belediyesi 2016 yılının Aralık ayında başladığı projede hedeflediği öğrenci sayısına ulaşarak, 20 bin öğrenciye kalp taraması gerçekleştirdi. EKG'si çekilen çocukların bin 30'u kontrol amaçlı hastaneye çağrılırken, 189 çocukta patolojik bulguya rastlanarak erken teşhis yapıldı.

EKG taramalarının yanı sıra gidilen okullarda göz taraması da yapılıyor. Bu kapsamda öğrencilere görme keskinliği muayenesi yapılarak görme problemi olan öğrenciler ilgili hastanelere yönlendiriliyor.

Ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediye Kliniği ve Aile Danışma Birimi'nde faaliyete geçirilen Psikolojik Danışmanlık hizmetiyle de halka ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriliyor. Yetkin psikologlar tarafından yetişkinlerin yanı sıra çocuklara yönelik terapilerin ve özel projelerin yapıldığı klinikte, bireysel danışmanlık hizmeti ücretsiz olarak veriliyor.

Öte yandan, 2016'da Büyükşehir Belediye Kliniği bünyesinde kurulan laboratuvarda kan, idrar ve gaita tahlilleri, brusella, salmonella testleri gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediye Kliniği ve Aile Danışma Birimi'nde de HIV/AİDS ile mücadele kapsamında danışmanlık hizmetinin yanı sıra HIV/AİDS taraması yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 50 bin hasta kabulü ve muayenesi yaptı

Büyükşehir Belediyesi, 50 bin hasta kabulü ve muayenesi yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber