Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 18:08 Yorum: 0

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. 5 ilave gündem maddesinin yer aldığı mecliste 46 madde karara bağlandı. Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda ilçelere inşa edilecek Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yatırımları için Başkan Toçoğlu'na yetki verildi. 4 ilçeye kazandırılacak 4 projede çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağı öğrenildi.

Meclis Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, "Ekim Ayı Meclis Toplantımızda ilçelerimize yapacağımız çalışmalarla ilgili maddeler yer aldı. Bilindiği üzere Kocaali'ye yeni bir sahil ve çevre düzenlemesi çalışması yapacağız. Meclis üyelerimiz Kocaali Belediyesi'ne ait arazinin devrini içeren maddeyi oy birliği ile kabul ettiler. Yaklaşık 9 bin metrekarelik alana Kadınlar Plajı inşa edilecek. Hem bölgemize hem de bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun" diye konuştu. Taraklı ve Sapanca'ya da spor tesisleri kazandıracaklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, "Bugün meclis üyelerimizin tarafımıza verdikleri yetki çerçevesinde Sapanca ve Taraklı'ya yeni spor tesisleri inşa edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol yapılması konusunda yetkiyi aldık. Süreci hızlı bir şekilde devam ettirip en kısa sürede ilçelerimizi spor tesisleri ile buluşturacağız. Ayrıca Korucuk bölgesinde de SAMEK merkezi amacıyla kullanılacak binanın tahsisi gerçekleştirildi. Kardeşlerimiz orada da SAMEK eğitimlerinden kolaylıkla faydalanabilecekler" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Ekim Meclisi'nde 46 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İlk 29 maddenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan, 30. maddenin ise Ulaşım ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geldiği şekilde görüşüldüğü oturumda 26. maddenin tekrar İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. MHP grubu 25. maddeye red oyu kullandı. 31 ve 34. maddeler arasındaki 4 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. 35 ile 46. maddeler arasındaki 12 madde oy birliği ile kabul edilirken; MHP grubu 41. maddeye çekimser oy kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber