Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 15:25 Yorum: 0

Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadeleyi sürdürüyor

Yaz aylarının geride bırakılmasına rağmen mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklara maruz kalan Mersin'de vatandaşların sineksiz günler geçirmesi amacıyla...

Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadeleyi sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadeleyi sürdürüyor.

Yaz aylarının geride bırakılmasına rağmen mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklara maruz kalan Mersin'de vatandaşların sineksiz günler geçirmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, 13 ilçede toplam 407 personelle hizmet verirken, çalışmalar 80 ilaçlama aracı, 261 sırt pompası 57 ULV cihazı, 39 holder cihazı, 8 missblower, 10 termalfog, 10 pulverizatör ve 17 el dumanlaması ile yapılıyor.

Çalışmalar kapsamında son 29 ay baz alındığında 13 ilçede yaklaşık 182 bin noktada ilaçlama yapılırken, bu süre zarfında alınan 5 bin şikayet yerinde tespit edilerek giderildi.

Öte yandan, yürütülen çalışmalarda çevre sağlığının korunması amacıyla vektörel olan ve olmayan zararlılarla mücadelede, tabanı kullanan özgün bir karar sistemi olan Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde online bilgi alışverişi yapılarak, çalışmaları yürüten personele anlık erişim sağlanabiliyor. Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde, uygulamalarıyla uzaktan izleyebilme, geçmişe yönelik grafik ve metinsel raporlar alabilme, geleceğe yönelik çıkarımlar yapabilme, CBS veri tabanında bulunan çevre ile ilgili konularda bilgi edinme, anlık şikayet ve talep bildirimi yapabilmenin yanı sıra bildirimlerin sonuçlarına metin, resim ve video formatın da erişebilme konularında büyük bir ilerleme kat edildi.

Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadeleyi sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadeleyi sürdürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber