Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Kasım 2019 - 11:48 Yorum: 0

Büyükşehir Belediyesi’nden Eshab-ı Kehf’te temizlik çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'un en büyük ikinci mezarlığı olan ve dini açıdan kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf dağı eteklerindeki mezarlık...

Büyükşehir Belediyesi’nden Eshab-ı Kehf’te temizlik çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'un en büyük ikinci mezarlığı olan ve dini açıdan kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf dağı eteklerindeki mezarlık alanında kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşlerine bağlı ekipler, kentin en büyük ikinci mezarlığı olan ve dini açıdan kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf dağı eteklerindeki mezarlık alanında kapsamlı temizlik gerçekleştirdi. Oldukça geniş alana yayılan ve dik yamaçları bulunan Eshab-ı Kehf mezarlığına çevre mahallelerin yanı sıra Tarsus merkez veya şehir dışından da cenaze getirilerek defin yapılıyor.

Kabir çevreleri çöplerden arındırılıyor

Kabirlerin üzerindeki yabani otları ve düşen ağaç dallarını temizleyen ekipler, evsel atık veya inşaat malzemesi olarak bırakılan atıkları da toplayarak kamyonlarla taşıdı. Ekiplerin temizlik çalışmalarının yanı sıra dikkat çeken diğer bir konu da kabirlerin arasından çıkan şişeler oldu. İki bölümden oluşan Eshab-ı Kehf mezarlığını bölen ana yol üzerinde de çalışma yürüten ekipler, iş makinaları aracılığıyla da yabani otları biçti.

Güney kabristanına kapsamlı bakım

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri ekipleri, yaşama gözlerini yummuş yüzlerce merhum veya merhumenin ebedi istiratgahı olan Tarsus Yeşil Mahalle sınırları içerisindeki güney kabristanında da kapsamlı bakım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Mezarlığın genişleme alanında hafriyat çalışması yapan ekipler, söz konusu alanın ağaçlandırılması için de altyapı hazırlığı yaptı. Mezarlığın yıpranan ve büyük bölümü çatlayan ihata duvarında, sıva ve ardından boyama çalışması yapan ekipler, geçmiş dönemlerde tehlike oluşturan ağaçların dallarını da budarken, yıpranan bordür taşları sökülüp yenisi takıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden Eshab-ı Kehf’te temizlik çalışması

Büyükşehir Belediyesi’nden Eshab-ı Kehf’te temizlik çalışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber