Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 15:48 Yorum: 0

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı

Muharrem ayı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İftar yemeği verildi.

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı

Muharrem ayı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İftar yemeği verildi.

Yeni Nikah sarayında verilen iftar yemeğine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı, Faruk Fidan , Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Siyasi Parti İl Başkanları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Malatya Şube Erdoğan Ünverdi, kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Muharrem ayının sevgi, barış kardeşlik getirmesi dileklerinde bulunarak, "Bu ayda yapılan tavaf ve ibadetlerin hayır ve hasenatların yüce mevladan kabul edilmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

'Başkanımız gönüller yapmaya önem veriyor'

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 14 yıldır tüm renkleri bir araya getirip bu lokmayı paylaşmasını mutlulukla karşıladıklarını belirten Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Malatya Şube Başkanı Erdoğan Ünverdi, "Muharrem ayı barış ayı. Şöyle diyor yüce yaradan bana kul hakkıyla gelmeyiniz. Çünkü kul hakkı her hakkın üstündedir. Kul hakkı dokunulmazdır. Öyle ki insanlar insan haklarına saygılı olursa hiçbir sorun yaşanmaz. Birbirimizin hakkına, inancına, düşüncesine saygılı olmalıyız. Yunus emre şöyle der, biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevgi işi, gönüller yapmaya geldik. Sayın başkanımız gönüller yapmaya önem verdi. Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

'Birbirimize kucaklar, gönüller açalım'

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Muharrem İftarına verdiği önemden dolayı Türkiye'ye örnek bir Belediye Başkanı olduğunu belirterek, " İslam alemin de yezide lanet etmeyen yoktur. Alevisi, Sünnisi herkes lanet eder. Ancak yezidin yetiştiği bir bataklık var. Bu bataklığın nasıl meydana geldiğini bilemezsin. Bir çok İslam aleminde mezhep kavgalarının olduğunu ve devam ettiğini üzülerek söylemek istiyorum. Öyleyse bu konuda, gerek tarihçilerimize, gerekse din adamlarımıza Alevisiyle, Sünnisiyle büyük görevler düşüyor. Yezit nasıl oluştu. Yezidi fikirleri İslam alemine nasıl hakim oldu. Bu İslam aleminin kaderi olmamalıydı. Ehlibeyt sevgisi altında birleşmeliyiz. Birbirimize kucaklarımızı, gönüllerimizi açalım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu iftardan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

'Kerbela ve muharrem, adaletsizliğe, zulme karşı dik duruşun adresidir'

Bu ayın inanç dünyasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Ümit Çimen'de "Muharrem ayı, Peygamber Efendimiz Hz Muhammet Mustafa'nın hürmetine layık bir ay diye tarif ettiği bir aydır. Sadece İslam tarihinde değil, insanlık tarihinde de birçok olayın vuku bulduğu bir aydır. Muharrem ayı hikmetli bir aydır. Muharrem ayı Aziz Peygamberimizin cennet reyhanın topladığı hakikaten bize de emanet ettiği ehlibeyt Mustafa'nın bir üyesi olan başta Hz. Hüseyin efendimizin, onunla birlikte ehlibeyte 70 aşkın kişinin hunharca şehit edildiği bir aydır. Ümmeti Muhammet'in ortak acısının yaşandığı bir aydır. O hikmetli ayın üzerine kerbela hadisesi ile kapkara bir bulut çökmüştür. Bu acıyı yaşatanlar hiç birimizin temsilcisi değildir. Kerbela ve muharrem, adaletsizliğe ve zulme karşı dik duruşun, karşı koyuşun adresidir. Allah oruçlarımızı kabul etsin, muharremler bundan sonra kavgaya acıya değil, muhabbete vesile olsun" dedi.

'Birlik ve beraberliğimizi her zaman korumalıyız'

İftar programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek "Bataklığın temelinde fitne var. Bizlerin birliği ve beraberliği bu fitneyi ve bataklığı kurutacak. Bununla mücadele gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ülkede her türlü, terör belasıyla mücadele edildiğini vurgulayan Çakır, "Her zaman bu millet vatanına, toprağına, bayrağına sahip çıkmıştır. Oyuna gelmemiştir. Etrafı ateş çemberi içinde olmasına rağmen biz huzur ülkesiyiz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman korumalıyız. Biz kendi içimizde kurulan her türlü tuzağa karşı uyanık olursak, Muharrem ayının ne anlama geldiğini Kerbelanın bize hangi dersleri vermesi gerektiğini bilirsek Hz. Hüseyin'in hayatını, Hz Ali'nin hayatını, peygamberlerimizin hayatını iyi bilirsek, İslamın bir barış dini olduğunu bilirsek, bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğunu, bir insanı yaşatmanın bütün insanlığı kurtarmak olduğunu bilirsek kimse bir şey yapamaz" şeklinde konuştu.

'Saflarımızı sıkı tutacağız ve hainlere fırsat vermeyeceğiz'

Programda son olarak söz alan Vali Mustafa Toprak ise "Nifaklarla birbirimize düşürülmek isteniyoruz. Allah hepimizi fitnelerden ve olumsuzlardan korusun. Milletimizin her bir ferdi Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle kim olursa olsun, biz yüce dinimiz ve Kur'an-ı Kerim'in, Peygamberimizin, Hazreti Ali ve ehli beytten aldığımız o sevgi ve kardeşlik iklimiyle asla ve asla içine düşürülmek istendiğimiz fitne ve fesat içine girmeyeceğiz. Saflarımızı sıkı tutacağız ve o hainlere fırsat vermeyeceğiz. Allah lokmamızı kabul ve makbul eylesin, oruçlarımızı kabul eylesin" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber