Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 29 Temmuz 2016 - 16:53 Yorum: 0

Büyükşehir Belediyesi’nden şehide vefa

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı ayağa kalkan Türkiye, darbecilere karşı 2. kurtuluş savaşı mücadelesini verirken, o gecenin kahraman şehitleri...

Büyükşehir Belediyesi’nden şehide vefa

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı ayağa kalkan Türkiye, darbecilere karşı 2. kurtuluş savaşı mücadelesini verirken, o gecenin kahraman şehitleri ise minnet, şükran ve hayırlarla yad ediliyor.

Darbe gecesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basan darbeci generallerden Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren, darbenin püskürtülmesinde önemli rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi artık Malatya'da ilelebet yaşayacak.

Darbecilerin önemli merkezlerinden birisi olan Malatya'da aldığı tedbirlerle darbecileri kışlalarında hapsederek, darbecilere karşı cansiperane bir şekilde mücadele veren ve Hükümet Meydanı'nın isminin 15 Temmuz Şehitleri olarak değiştiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de o gecenin önemli kahramanlarından birisi olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini 2. Ordu Komutanlığı karşısında bulunan Konferans Salonu'na verdi.

Çakır: "Onlar bizim gurur abidelerimiz'

Konu ile ilgili olarak bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 15 Temmuz tarihinde yeni bir destan yazan Türk Milleti'nin, adeta 2. bir kurtuluş savaşı mücadelesi verdiğini söyledi.

Türk milletinin, FETÖ darbe girişimi karşısında onurlu bir mücadele vererek bir kahramanlık destanı yazdığını kaydeden Çakır, "Ancak, bu kahramanlar içerisinde önemli ve sembol isimler bulunuyor. İşte bunların en önemlilerinden biri Şehit Başçavuş Ömer Halisdemir. Aziz şehidimiz, şehadet şerbetini içeceğini bile bile darbeci generali alnından vurarak, darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmesini engellemiş ve şehadet şerbeti içmiştir. Şehit Asb. Başçavuş Ömer Halisdemir kardeşimiz nezdinde şehitlerimiz ailelerinin, silah arkadaşlarının ve necip milletimizin gurur abideleridir. Onların bu serdengeçti mücadelelerinin nesilden nesile aktarılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak, kahraman şehidimiz Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini 2. Ordu Komutanlığı karşısında bulunan Büyükşehir Belediyemize ait Konferans Salonumuza ismini vermeyi kararlaştırdık.

Bu vesile ile darbe girişimi sırasında şehit olan şühedamıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Vatan sağolsun" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber