Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Yerel 22 Nisan 2020 - 14:18 Yorum: 0

Büyükşehir çiftçiye yönelik dev desteğini sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, korona virüs (COVID-19) salgınına karşı verilen mücadele aralıksız sürerken tarıma yönelik destek paketlerini artırdı.

Büyükşehir çiftçiye yönelik dev desteğini sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, korona virüs (COVID-19) salgınına karşı verilen mücadele aralıksız sürerken tarıma yönelik destek paketlerini artırdı. Oğuzeli ilçesindeki çiftçilere ve üreticilere 250 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

Korona virüs'le mücadele devam ederken, ülkenin gelir kaynakları arasında önemli bir yere sahip olan tarım sektörü için Büyükşehir Belediyesi çiftçilere ve üretici firmalara olan yardımını genişletti. Oğuzeli'ndeki çiftçilere destek olarak, 250 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi yardımında bulunuldu. Ayrıca çiftçilerin salgın riskiyle karşı karşıya kalmasını önlemek amacıyla el dezenfektanı, maske ve tulum verildi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Başkan Fatma Şahin'in müjdelediği çiftçiye ve üreticiye dönük destek ve yardım paketlerinin kısa bir süre içerisinde Şehitkamil ve Şahinbey'de tarım alanında çalışan üreticilere de ulaşacağını duyurdu.

Oğuzeli'nde yapılan yardımda yer alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Gaziantep'te 2020 yılı ile yeni bir döneme geçildiğini belirterek, "Bu anlamda tarımın öne çıktığı bir dönemde sebze tohumları dağıtıyoruz. Özellikle korona virüs tehdidine karşı kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirerek önlemlerimizi genişletmemiz gerekiyor. Geçen hafta İslahiye ve Nurdağı ilçelerimize yaklaşık 5 milyon civarında biber fidesi dağıtıldı. Bugün de Oğuzeli'ndeki çiftçilerimize domates patlıcan ve biber fideleri dağıtıyoruz. Oğuzeli kurutmalık alanında Türkiye'nin gözbebeğidir. Bunun yanı sıra tarım okulu ve kurutmalık merkezi ile ilgili Oğuzeli için projelendirdiğimiz çalışmalarımıza da yakında başlayacağız. Sıkıntılı günlerin ardından tarım sektöründe çok ciddi çalışmalara imza atacağız" dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin sebze üreticilerine ve çiftçilere 250 bin adet patlıcan, biber ve domates fidesi dağıttığını vurgulayarak, "Dağıtımı yapılan fidelerin hepsi vatandaşımızın eliyle toprakla buluşturulacak. Tekrardan Gaziantepli hemşehrilerimize ve ülkeye sebze olarak dönecek. Bu yardımı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür ediyorum. Oğuzeli toprakları Gaziantep'teki en bereketli topraklardır. Gaziantep'te en çok sulu tarımın yapıldığı yer; Oğuzeli'dir. Dolayısıyla yapılan yardım çok önemlidir. İnşallah kendi yiyeceğimizi kendimiz üreteceğiz. Korona virüs bize dünyadaki en stratejik ürünün tarım ürünü olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Büyükşehir çiftçiye yönelik dev desteğini sürdürüyor

Büyükşehir çiftçiye yönelik dev desteğini sürdürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber