Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Ağustos 2016 - 11:38 Yorum: 0

Büyükşehir Güneyde yeni yollar açıyor

Sağlıklı kentleşmenin en vazgeçilmez unsuru olan yol çalışmalarını Malatya'da aralıksız sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın güneyinde...

Büyükşehir Güneyde yeni yollar açıyor

Sağlıklı kentleşmenin en vazgeçilmez unsuru olan yol çalışmalarını Malatya'da aralıksız sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın güneyinde kent içi ulaşımın düzenli olmasını sağlayacak yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Fahri Kayahan Bulvarı ve Tecde yolunu, eski TOKİ konutları ile kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirildiği Beydağı Mahallesine bağlayacak olan yeni yol, 2 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde açılıyor.

Dolgu ve hafriyat çalışmalarının devam ettiği yol bittiğinde doğu-batı istikametinde yeni bir hat açılmış olacak. Yol Fahri Kayahan Bulvarını, Tecde, İsmetpaşa Caddesi ve Güney kuşak yolunun trafiğinin rahatlamasında önemli rol oynayacak.

Bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesiyle birlikte artacak nüfusa da hizmet verecek olan yolun doğu hattı çalışmalarına ise önümüzdeki dönem içerisinde başlanılacak.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün arkasında imarlı yolları bahar aylarında açan Büyükşehir Belediyesi, Güney kuşak yolunda da çalışmalarına devam ediyor.

Malatya'nın güneyinde yeni bir şehir kurulduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Malatya'nın sağlıklı kentleşmesinde yolların önemli rol üstlendiğini söyledi.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Genel Sekreter Turan, "Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede artacak nüfusun ihtiyaçlarını gidermek için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Malatya'nın güneyini 3 hat üzerinden doğu-batı istikametine doğru planladık. Her 3 hatta da çalışıyoruz. Bu hatların ortasından geçen Güney Kuşak yolumuzda TOKİ ile birlikte çalışıyoruz. Yolumuzu ikiye ayıran Derme suyunu projelendirerek cazibe merkezi haline getiriyoruz.

Beydağı Mahallesinde yeni açtığımız yol Fahri Kayahan Bulvarı ile birleşecek. Bu hatlara bağlanan ara yolları da planlamalar çerçevesinde yıllık programlarımıza alıyoruz. Bütün bu çalışmalar bittiğinde Malatya'nın güneyi çok daha güzel olacak" dedi.

Büyükşehir Güneyde yeni yollar açıyor

Büyükşehir Güneyde yeni yollar açıyor

Büyükşehir Güneyde yeni yollar açıyor

Büyükşehir Güneyde yeni yollar açıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber