Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması'nda dereceye giren projeler düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması'nda dereceye giren projeler düzenlenen törenle ödülleri verildi. 99 projenin yer aldığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verirken, birinci olan ekibe ödülünü Vali Ersin Yazıcı sundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla, insanlara daha iyi hizmet verebilmek ve çalışmaların verimliliği açısından ihtiyaç duyulan, aynı zamanda Balıkesir'e yeni ve önemli bir siluet kazandıracak olan yeni hizmet binası için düzenlenen "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması"nda dereceye giren projelerin ekiplerine ödülleri verildi. "Yeni Hizmet Binası Ödül Töreni Ve Kolokyum" saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk yaptığı açılış konuşmasında sözlerine bu çapta bir yarışma düzenlediği için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ederek başladı. Özellikle kamu binalarının veya özel prestij binalarının projesini elde etmenin en güzel yolunun yarışmalar olduğunu belirten Özerk " Böylelikle hem ülke mimarisine hemde mimarlığa katkıda bulunursunuz. Hemde jüri tarafından belirlenen programla metrekareler ve maddi olarak da tasarruf edersiniz. Yani bilinenin aksine yarışmalar çok pahalı yöntemler değil aksine ucuzlatan yöntemlerdir. Nitekim bu yarışmada da verilen program jüri tarafından tartışılmış en az 10 trilyon gibi bir tasarrufta bulunulmuştur. Buda bize yarışmaya ödenen bütçenin bu tasarrufun çok altında olduğunu göstermiş bir kez daha yarışmanın önemi anlatmıştır. Umarım Büyükşehir Belediyesi bundan sonraki yatırımları da yarışma yoluyla elde eder ve diğer belediyelerde bunun takipçisi olur. Bina yeri şehrin yeni gelişim alanında olup bizimde önemsediğimiz bir konumdadır. İleriki dönemlerde bu binanın yapılmasıyla birlikte alt kotta bulunan yerleşim birimlerinin de dönüştürüleceğini umuyoruz. Balıkesir daha modern ve yaşanılabilir bir kent olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür eder saygılarımı sunarım" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, yarışmadaki 99 projenin jüri tarafından büyük bir titizlikle incelendiğini söyledi. Yarışmacılara, jüri ekibine, Mimarlar Odası'na ve Yarışmayla Yap Ekibi'ne teşekkür eden Başkan Uğur " Balıkesir ilimiz ülke çapında gelişmekte olan altyapı ve ekonomik potansiyelleri ile Türkiye'nin geleceğinde parlayan şehirlerden biri olmaya adaydır. Balıkesir İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul – İzmir Otoyolu; İstanbul – İzmir yüksek hızlı tren aksı, lojistik merkezler ve Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişimin de yer almakta, 20 milyon kişinin yaşadığı Marmara Havzasının gelişiminde stratejik konumda bulunmaktadır. Balıkesir ili sanayi, turizm, tarım ve ulaşım sektörleri ile coğrafi konumunun getirdiği avantajlar çerçevesinde belirli bir vizyon çerçevesinde bütüncül olarak yeniden planlanmaktadır. 6 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı 14 ilde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurulmuş ve ilin bütün sınırları Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmiştir. Bu tarihten itibaren gerek kent merkezinde gerekli dönüşümün ve dinamizmin sağlanması gerekse de geleceğinin il bütünü dâhilinde hizmetlerin hakça ve adaletli olarak dağıtılması ana görevimizdir" dedi.

Balıkesir kontrolsüz gelişmeyecek

Yenilikçi, ideal, geleneksel değerlerin geleceğine ışık tuttuğu bir Balıkesir için Büyükşehir hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası ihtiyacı doğduğunu belirten Başkan Uğur, "Kentsel hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra bir sosyal yaşam merkezi olarak halkı ile bütünleşebilen evrensel değerleri uhdesinde barındıran bir hizmet binası için bilimsel ve estetik anlamda en doğru projenin hayata geçirilmesi için yarışma yolu tercih edilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için, mevcut durumda sıkışık vaziyetteki kent merkezini rahatlatmak adına üst ölçekli planlarda yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde kente bütünüyle hâkim bir konum seçilmiştir. Bizler bu gelecek perspektifine kentimizi hızla hazırlamalıyız. Aksi takdirde yakın tarihimizde görüldüğü gibi sanayileşen kentlerin, kontrolsüz gelişen kentlerinden biri olmayı kesinlikle istemiyoruz. Bu sebeple Balıkesir şehir planlarını bu vizyona uygun bir şekilde üretmekteyiz. Bu doğrultuda Balıkesir revizyon kent planları inşallah yakın bir zamanda halkın görüşüne sunulacaktır" dedi.

Balıkesir'in geleceğini işaret eden bir yapı istedik

Balıkesir'i planlama sürecinde halkın kamusal ihtiyaçlarını aksatmadan hizmet vermeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Uğur, "Bu doğrultuda il kent bütününde bir çok projemizi hayata geçirmekteyiz. Çayderesi, Çamlık kent parkları, Zağnospaşa kent meydanı, teleferik ve ulaşım projelerimiz başta olmak üzere gerçekleştirmekte olduğumuz tüm projelerin ana hedefi kentimizin sosyal ve teknik altyapısını arttırmak, Balıkesir'in tıkanık damarlarını açmaktır. İşte Balıkesir büyükşehir belediye binamızı da bu bilinç çerçevesinde hayata geçirmek istedik. Yeni binamızın kentin gri dokusuna karışmış yalın beton bir yapı olmasını istemedik. Sadece belediye hizmetleri ile anılan salt bir yapı olmasını istemedik. Halkımız ile iç içe çalışabileceğimiz, kentimizi her an izleyebileceğimiz, Balıkesir'in geleceğini işaret eden bir yapı olmasını istedik. Bu sebeple plan revizyonu yaparak belediye hizmet binası arazimizi donatı alanları ile çevreledik" şeklinde konuştu.

Yeni hizmet binamız kentimizin geleceğinde iz bırakacaktır

Yeni hizmet binasının gelişme alanı olarak tarif edilen Yeni Karesi Bölgesi'nde inşa edileceğini hatırlatan Başkan Uğur "Proje alanının bu noktada yer seçmesinin sebebi, tüm kente hakim olması, depreme dayanıklı bir bölgede yapılaşmayı teşvik etmesi, merkezdeki sıkışıklığın azaltılması ve en önemlisi Balıkesir kentinin artık tek merkezli değil, çok merkezli gelişim stratejisinin benimsenmiş olmasıdır. Yeni binamız çevresindeki yeşil alanlar ve sosyal donatılarla bir bütün olarak hayata geçirilecektir. Yeni binamız bir belediye hizmet binasının ötesinde yeni bir yaşam merkezi olarak kentimizin geleceğinde iz bırakacaktır. Balıkesir'in geleceğini temsil edecek bir yapının tek bir yaklaşım ile değil ülkemiz mimarlık alanının serbest görüşüne sunularak farklı yaklaşımlarla elde edilmesini önemsedik ve yarışma sürecini başlattık. Yüzlerce mimar ve mühendisimizin Balıkesir halkına bir eser bırakabilmek için gösterdiği çaba bizleri çok memnun etmiştir. Yüksek düzeyde katılım neticesinde jürimizin zorlu bir süreç sonundaki seçimi yarışmanın amacına ulaştığını göstermektedir. Bugün ulusal çapta tanınan yeni yaşam merkezimiz ile birlikte sağlıklı, düzenli, ideal kentsel mekânların oluşumunun da temelini atmaktayız" dedi.

Bandırma'ya dünya'nın ilk mimarlık temalı parkı yapılacak

Konuşmasında yeni bir proje yarışmasının duyurusunu da yapan Başkan Uğur, Bandırma ilçesine Dünya ve Türkiye'nin ilk mimarlık temalı parkını yapmak istediklerini belirtti. Yeni yarışmanın mimar ve mühendisleri de yakından ilgilendirdiğini ifade eden Uğur, "Türkiye'nin hatta dünya'nın ilk Mimarlık Temalı Parkını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu parkta şehir planlama, mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği öğrencilerinin kitaplarını 1/1 ölçekte 3. Boyuta taşıyacağız. Akademisyenlerin temel eğitimi öğrencilere etkin bir şekilde anlatabileceği, öğrencilerin yapı ve çevre standartlarını, ölçülerini, kesitlerini, hacimlerini dokunarak öğrenebileceği deneysel ortamlar sağlayacağız. İnşaat, mimarlık, planlama alanında müze, fuar, eğitim kampları, atölyeler, çeşitli etkinliklerin de bulunacağı tematik park ulusal ve uluslar arası ölçekte eğitim süreçleri ve mesleki pratik açısından destek sağlayacak, meslekler arası sinerjiyi güçlendirecektir. Ayrıca bu parkta halkın her kesimine hitap edecek ticaret, konaklama, rekreasyon fonksiyonları bulunacak ancak bu fonksiyonlar daha önce hiç görülmeyen bir şekilde halkın deneyimine sunulacaktır. Bu noktada en önemlisi geleceğin ideal kent ve mekanları için 7'den 70'e toplumsal bilinci geliştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bandırma'nın yenilikçi kimliği tanımlanacak

Mimarlık temalı park projesi yarışmasını uluslar arası ölçekte düzenlemeyi planlıklarını açıklayan Başkan Uğur "Bandırmamız geleceğin en önemli sanayi ve lojistik kenti olma yolunda hızla ilerlemektedir. Biliyorsunuz ki sanayi arge ve üniversite olmadan olmaz, ideal kentsel çevreyi üretmeden olmaz. Bandırma büyükşehirlerdeki nüfus baskısını üstlenmeye aday bir kent olarak kentsel gelişme sürecine böyle bir proje ile mesaj vermektedir. Çevre kentlerden onlarca üniversitenin en kolay ve hızlı şekilde ulaşabileceği bir konumda olan Bandırma'nın yenilikçi kimliğini bu proje ile hep birlikte tanımlayacağız" dedi.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Konuşmasını yarışmaya katılan ekiplere, jüri üyelerine ve davetlilere teşekkür ederek sonlandıran Başkan Uğur daha sonra dereceye girenlere ödüllerini verdi. Törende satın alma ile ödüllendirilen projelerin ekip liderleri Rahmi Uysalkan ve Ercan Ağırbaş'a ödüllerini takdim eden Başkan Uğur daha sonra mansiyona hak kazanan projelerin ekip liderleri Erce Funda, Ata Kurt, Ahmed İlyas Bilgin, İbrahim Eyüp ve Mert Uslu'ya ödülleri ve 30'ar bin TL'lik çeklerini sundu. Başkan Uğur yarışmada 3.lüğü elde eden projenin ekip temsilcisi Mert Velipaşaoğlu'na hem ödülünü hem de 50 bin TL değerinde hediye çekini takdim etti. 2. Olan projenin ekip temsilcisi Murat Sönmez ile Derya Güleç Özer'e ödül ve 70 bin TL'lik para ödülünü veren Başkan Uğur, daha sonra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte 1.lik elde eden projenin ekip temsilcilerine ödüllerini verdi. 1. Olan ekibin temsilcisi Barış Demir ve ekip arkadaşları Sıddık Güvendi ile Burak Pelenk ödüllerini Vali Yazıcı'dan aldı. Toplam 370 bin TL'lik ödülün dağıtıldığı törenin ardından dereceye girenler, jüri üyeleri ve protokol hatıra fotoğrafı çektirerek projelerin sergilendiği stantları gezdiler. Tören ardından Kolokyum düzenlendi.

Ödül törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK'ların temsilcileri, jüri üyeleri, mimarlar, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Büyükşehir hizmet binası proje yarışması ödül töreni yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber