Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 29 Mayıs 2017 - 04:02 Yorum: 0

Büyükşehir, Karakaya Barajı’nda tekne denetimi yapıyor

Büyükşehir statüsü ile birlikte iç sular ve göletlerden de sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en büyük barajı olan Karakaya Baraj Gölü üzerinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için tüm tedbirleri alıyor.

Büyükşehir, Karakaya Barajı’nda tekne denetimi yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Karakaya Baraj Gölü üzerinde kayıt altına alınan ulaşım ve balıkçı tekneleri, rutin bir şekilde denetlenerek, olası eksikliklerin giderilmesi için işlemler yapılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, geçtiğimiz aylarda denetim teknesi alan Büyükşehir Belediyesi, yolcu ve balıkçı teknesi trafiğinin yoğun olduğu Karakaya Baraj Gölü üzerinde yolcu ve balıkçı teknelerini denetliyor. Kayıt altına alınan teknelerin yanı sıra kaçak teknelerin kayıt altına alınarak can ve mal güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması için yoğun gayret sarf eden Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu ekip ile baraj üzerinde gün boyu denetimlerini sürdürüyor. Her gün farklı bölgelerde yapılan denetimlerde teknelerin kayıt bilgileri, can yelekleri, can simitleri, yangın tüpleri, tekne karinası gibi kontrolleri yapılarak seyirlerin emniyetli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Denetimler sırasında ayrıca, kayıtsız, vizesiz, evraksız tekneler de kayıt altına alınırken, avlanan balıkçılara da gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılıyor.

Verilen bilgilerde denetimlerin sürekli devam edeceği belirtilerek, baraj üzerinde faaliyet gösteren teknelerin gerek can ve mal güvenliğinin sağlanması gerekse de mağduriyet yaşamamaları için belirtilen kriterlere uymaları istendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber