Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Eylül 2016 - 15:18 Yorum: 0

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için bu yıl da kentin 10 ayrı...

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için bu yıl da kentin 10 ayrı noktasına mobil mezbaha kurdu.

Kentte bu yıl kurban satışı sadece Erzurum Et ve Süt Kurumu İl Müdürlüğü'nün altındaki canlı hayvan pazarında yapılacak. Vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin mobil mezbahalardaki kurban kesim hizmetlerinden yaralanmak için Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası önünde oluşturulan başvuru noktasına müracaat ederek 225 TL ücreti mukabilinde kesim sırası alabiliyor. Erzurum'da ilk kez geçen yıl hizmet veren 10 mobil mezbahada bu Kurban Bayramı'nda da uzman kasap ve veteriner hekim gözetiminde kurban kesimi gerçekleştirilecek. Mobil mezbahaların her birinin içerisinde 8 kasap ve 3 yardımcı personel olmak üzere 11 personel görev alacak. Aynı anda 8 büyük baş hayvanın kesiminin yapılabildiği mezbahada, kesim ve parçalanma işlemi 15 dakikada tamamlanıyor.

Cadde ve sokaklarda kurban satışı yasak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mübarek günü manevi iklimine uygun bir şekilde geçirip halkın bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekli bütün tedbirleri aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla kentin 10 ayrı noktasına mobil mezbaha üniteleri kuruldu ve kurban satış yeri belirlendi. Buna göre kombina altındaki canlı hayvan pazarı haricindeki yerlerde, özellikle de cadde ve sokaklarda küçük ve büyükbaş hayvanların satışı kesinlikle yapılmayacak. Kurban satış yerleri veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek. Dinen kurban olması caiz olmayan hayvanların satışını yapanlar hakkında tüketiciyi aldatmaktan dolayı Tüketici Koruma Kanunu hükümlerince cezai işlem uygulanacak. Vatandaşlar, kaçan hayvanların yakalanması için 444 16 25 ile 342 32 15 numaralı telefonları ayrıca istek, dilek ve şikâyetler için de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa birimini arayabilecek.

Kurbanlıklarda dikkat edilecek hususlar

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara kurbanlık alırken şu hususlara dikkat etmeleri yönünde uyarıda bulundu: "Veteriner Sağlık Raporu, kulak küpesi ve Büyükbaş Hayvan Pasaportu bulunmalıdır. Kurbanlık hayvan süt dişlerini değiştirmiş olmalıdır. Sığır ve mandada 2, koyun ve keçide 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. Bunun yanında 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, düzgün, azaları tamam ve besili olması gerekmektedir. Çok zayıf, gebe veya yeni doğum yapmış, yüksek ateşli, bir veya iki gözü kör, boynuzları kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük, kılları karışık ve mat olmayan hayvanlar kurban edilebilir. Bunların yanı sıra bakışları ve dış görünümü canlı olmalı, salya akıntısı bulunmamalı, pis kokulu burun akıntısı olmamalı, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan hayvanlar da satın alınmamalıdır."

Mobil mezbahaların adresleri

HİLALKENT

Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi İtfaiye önü

ŞÜKRÜ PAŞA 1

Şükrü Paşa Mahallesi Abdülkadir Geylani Camii alt sokağı

ŞÜKRÜ PAŞA 2

Şükrü Paşa Mahallesi TEDAŞ üstü Şükrü Paşa Pazaryeri

YAKUTİYE 1

Kombina Caddesi Hayvan Pazarı karşısı

YAKUTİYE 2

Araplar Düzü Caddesi Muhiddin-i Arabî Camii arkası

KAYAKYOLU

Şehitler Parkı üstü

YILDIZKENT 1

Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi Hacı Selim Efendi Camii yanı

YILDIZKENT 2

Yıldızkent son durak

YENİŞEHİR (ALTYOL)

Şehit Üsteğmen İsmail Aksu Mahallesi Suat Arslan Cami karşısı

DADAŞKENT

Akabe Sokak Bilgi Evi yanı

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Büyükşehir Kurban Bayramına hazır

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber