Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 06 Nisan 2021 - 18:08 Yorum: 0

Büyükşehir, Nazım İmar Planını askıya çıkardı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından, Malatya'nın geleceğine yönelik önemli bir yer tutan imar planları...

Büyükşehir, Nazım İmar Planını askıya çıkardı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından, Malatya'nın geleceğine yönelik önemli bir yer tutan imar planları ile ilgili önemli bir çalışma daha tamamlandı.

Malatya'nın Büyükşehir olmasından önceki ilçe ve belde belediyeleri tarafından yapılmış olan tüm imar planları toparlanarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan imar planlarına uygun hale getirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2014 yılında kapanan belediyelerin imar planları toparlandıktan sonra ilk etapta; 1/50 bin ölçekli çevre düzeni planı, 1/25 bin nazım imar planı ve kapanan belde belediyelerinin bölge bütünlüğünün sağlanması için 1/5 bin ölçekli nazım imar planı yaptırıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Planlama Şube Müdürü Fuat Demir konuyla ilgili olarak verdiği bilgilerde, imar planı çalışmalarının yaklaşık 97 kurumdan görüş alınarak hazırlandığını bildirdi.

Demir, "Malatya Büyükşehir belediyesi olarak şehrimizin imarlı gelişmesine katkı sağlamak, Malatya'yı bir bütün olarak ele alıp planlı büyümesini sağlamak amacıyla imar planı çalışmalarına hız verdik. 97 ayrı kurumdan aldığımız görüşler doğrultusunda hazırladığımız imar planımız ile ilgili olarak yasal süreçleri tamamladıktan ve Belediye Meclisimiz İmar Komisyonunca değerlendirildikten sonra 2020 yılı 7. Ayında yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kabul edilerek askıya çıkarıldı.

İmar planımız ilk askıya çıktıktan sonra, yaklaşık 2 bin civarında itiraz yapıldı. Yapılan bu itirazlar sonucunda imar planımız yeniden revize edilerek ikinci kez askıya çıkarıldı.

Şu anda askı sürecinde olan 1/5 bin ölçekli nazım imar planımız ile ilgili vatandaşlarımızın bilgi almaları için, Belediyemiz zemin katında bulunan bir odamızı bilgi verilmek üzere pandemi kurallarına uygun olarak hazırlattık. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız sıramatik cihazından sıra aldıktan sonra, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kendilerine bilgi verilecektir. İmar planımızın askı süreci tamamlandıktan sonra varsa itirazlar tekrar değerlendirilecektir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir, Nazım İmar Planını askıya çıkardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber