Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:03 Yorum: 0

Büyükşehir Nizip’in trafik sıkıntısını masaya yatırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin en büyük ilçesi olan Nizip'teki trafik sorunlarını masaya yatırdı.

Büyükşehir Nizip’in trafik sıkıntısını masaya yatırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin en büyük ilçesi olan Nizip'teki trafik sorunlarını masaya yatırdı. Büyükşehir ekipleri ilçenin trafik düzenlemesi ile ilgili ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları, kanat önderleri ve Mustafa Kökmen Bulvarı esnafına bir sunum yaptı.

Nizip Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü tarafında yapılan sunumda, Nizip'in yaşadığı trafik sıkıntıları ve çözüm önerileri gündeme geldi.

Yaklaşık 8 aylık bir çalışma neticesinde 15 kavşakta elde edilen verileri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire ekipleri, toplantıya katılan ilçe yetkililerin görüşleri doğrultusunda kararlar aldı. Alınan kararlar çerçevesinde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de uygulamaya başladı.

Nizip Belediyesi ile Devlet Hastanesi yetkililerin de hazırladığı proje üzerinden ilçenin trafik sorunları üzerinde görüşlerini aktaran Kömürcü, ileriye dönük çözüm önerilerinde bulundu. Proje kapsamında, Mustafa Kökmen Bulvarı, Necip Mahmut Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Lise Caddesi, Birecik Caddesi kesişimi, Necip Mahmut Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi, Birecik Caddesi, Ulus Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Dürümcü Emmi Caddesi, Funda Sokak, Cevdet Şan Caddesi kesişimi, Hastane Caddesi, Barak Sokak kesişimi, (Devlet Hastanesi Bölgesi), D400 Karayolu kesişim (Fıstık Hali Toptancılar Sitesi Bölgesi), Yeşilsu Kavşağı'nda trafik sıkıntıları tespit edildi.

Dönel kavşaklar yapılabilir

Trafik sirkülasyonunda önemli noktada bulunan kavşağın trafik problemlerinin kesin bir çözüme ulaşması amaçlandığı için modern "dönel ada kavşağının" bölge için doğru bir tercih olacağını ifade eden Kömürcü, "Çünkü modern dönel kavşaklar, geometrisi gereği sürücüleri kavşağa girerken yavaşlatarak hızı azalttığından meydana gelecek kazalarda da azalma sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Dönel kavşaklarda sürekli seyir halinde bulunan trafik akımının durağan trafik akımı oluşturmayıp, sirkülasyonu sağlayacağını vurgulayan Kömürcü, "Dönel kavşak tasarımı yaparken aynı zamanda sinyalize sistemini kurarak bölgedeki trafik yoğunluğu azaltıp, problemlerin minimum düzeye ulaşmasını amaçlıyoruz" dedi.

Toplantıya, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ ve STK temsilcileri ile mahalle esnafları katıldı.

Büyükşehir Nizip’in trafik sıkıntısını masaya yatırdı

Büyükşehir Nizip’in trafik sıkıntısını masaya yatırdı

Büyükşehir Nizip’in trafik sıkıntısını masaya yatırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber