Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ağustos 2016 - 15:03 Yorum: 0

Büyükşehir, okul bahçelerini renklendiriyor

Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerini çocuk oyun gruplarıyla renklendirmeye devam ediyor.

Büyükşehir, okul bahçelerini renklendiriyor

Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerini çocuk oyun gruplarıyla renklendirmeye devam ediyor. Geleneksel çocuk oyunlarını okul bahçelerine taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 500 okulun bahçesini oyun çizgileriyle donatacak.

Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından çocukların oyun dünyalarını geliştirmek, geleneksel oyunlarla buluşmalarını sağlamak amacıyla "Sek sek", "Tombik", "Mendil kapmaca", "Üç taş", "Yağ satarım, bal satarım" gibi 15 oyun grubu, okul bahçelerine çiziliyor.

Okul bahçelerinin asfalt zeminlerine yapılan "Geleneksel Oyun Çizgileri" sayesinde çocuklar anne ve babalarının oyun dünyasını yaşıyor ve aynı zamanda bu oyunların gelecek kuşaklara taşınmasına da yardımcı olunuyor. Yaz-kış çocukların faydalandığı oyun gruplarının çizilmesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik hizmetlerinde yol çizgisi yapımında kullanılan soğuk yol çizgi boyası kullanıyor.

Bahçe büyüklüğüne göre oyun grubu

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, okul bahçesinin büyüklüğüne göre oyun gruplarının belirlendiğini, buna göre "çoklu sek-sek" oyununun, ancak okul bahçesi büyükse yapılabildiğine dikkat çekti.

Öğrencilerin yanı sıra okul müdürlerinin ve öğretmenlerin de projeden çok memnun olduklarını kaydeden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, yaz ayları boyunca çalışmalarının süreceğini belirtti. Yetkililer, uygulamanın sadece devlet okullarını kapsadığını, projeden de oyun bahçesi asfalt zemin olan okulların yararlanacağı ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber